Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KERSTMARKT IN BUNKER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- In de Keukenbunker in het Vinetaduin in Hoek van Holland wordt op zaterdag 16 en 23 december een overdekte kerstmarkt georganiseerd.

Het bijzondere van deze kerstmarkt is dat deze geheel de sfeer van anno 1900 uitstraalt. Dat geldt ook voor de marktkramen met kerst artikelen, boeken en andere spullen. Een echte snuffelmarkt. In die tijd bivakkeerden veel militairen van de kustartillerie in Hoek van Holland. De Nieuwe Waterweg was net in gebruik genomen en moest tegen vijandelijke aanvallen verdedigd kunnen worden. Het is dan ook normaal dat de militairen van toen weer terug te zien zijn op de kerstmarkt. Anno 1900 was er nog geen ambulance, maar wel andere voorzieningen op dit gebied, waar de Kerstman driftig gebruik van maakt.

Korporaal kok Zondag van de Kustartillerie zorgt voor erwtensoep en andere heerlijkheden. Glühwein en chocolademelk voor de kinderen zijn uiteraard ook aanwezig.

Bezoek aan de kerstmarkt kan gecombineerd worden met een korte wandeling naar Bunker Bremen. Deze bunker is een monumentale herinnering aan sporen van oorlogen en is de locatie waar thans het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum gevestigd is.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de stichting ‘Fort aan den Hoek van Holland’ en is beide zaterdagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis. Bezoek aan Bunker Bremen volwassenen 3 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *