Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KENNISMAKING MET BOOMGAARD BUITENPLAATS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Natuurlijk Delfland is op zoek naar mensen die het leuk vinden om een of twee keer per jaar met een groep van zes tot tien personen de fruitbomen van de prachtige boomgaard van Buitenplaats Vlaardingen te snoeien.

Vindt u het leuk om met een clubje enthousiastelingen ervoor te zorgen dat de appel- en perenbomen in de boomgaard er ieder jaar fris en fruitig uitzien? Meld u dan voor 23 juni aan voor de bijeenkomst Maak kennis met de boomgaard Buitenplaats Vlaardingen op zaterdag 26 juni 2021, meld u aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De bijeenkomst start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

Na een korte introductie gaat u meteen aan de slag. Al doende leert u hoe u fruitbomen het beste snoeit, waarom we snoeien en hoe u veilig met het gereedschap werkt. De gereedschappen zijn aanwezig. Tegelijkertijd is er ruimte om vragen te stellen. Al het werk wordt in eerste instantie natuurlijk beloond door het resultaat, maar in de pauzes staat er ook een kopje koffie of thee en tussen de middag een heerlijke picknick voor u klaar.

Buitenplaats Vlaardingen ligt in het natuur- en recreatiegebied Midden-Delfland, vlak bij de Krabbeplas. De boerderij is omgeven door 2,5 ha bosgebied met meerder unieke ruimtes die afgehuurd kunnen worden en waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Wil je meer weten over Buitenplaats Vlaardingen? Kijk dan op www.buitenplaatsvlaardingen.nl

Wat doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland is een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). Wil je meer informatie over deze verenigingen? Kijk dan op https://delfland.knnv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *