Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KAT TE WATER MAASSLUIS

MAASSLUIS- De hulpdiensten in Maassluis zijn vannacht om 02.32 uur gealarmeerd over een dier in nood bij de Monstersche sluis. Een kat was in het water terecht gekomen en kon er zonder hulp niet meer uit.

De dierenambulance ontvangt met regelmaat meldingen van verdronken katten. In 2016 stond de aanpak van kattenverdrinkingen in de belangstelling door de landelijke actiegroep Kat uit de Gracht (KUG). De actiegroep denkt  met simpele aanpassingen kattenleed te kunnen voorkomen. In diverse gemeenten heeft KUG touwen en trapjes geplaatst om te water geraakte dieren te helpen bij het op de kant klimmen.

7 reacties op “KAT TE WATER MAASSLUIS

 1. Nu nog het leed aanpakken dat wordt veroorzaakt door katten onder gevogelte en ander klein gedierte zoals padden/kikkers en andere dieren. Als die asociale eigenaren niet iedere avond zo’n kat al dan niet middels een luikje naar buiten laten blijven die andere diertjes ook in leven en lazert uw moordmachine niet meer in de gtacht.

     1. Als die meerkat kan zwemmen is her probleem toch opgelost? Als part-time aap klimt hij er zo uit. Alleen het kattenluikje nog vervangen voor een bovenlichtje en we hebben het nergens meer over.

  1. Ik ken genoeg apen die overal schijt aan hebben.
   Ik ben bevreesd dat ze ook gewoon op straat en de bosjes schijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *