Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KANSEN OP VERLATEN LANGDURIGE BIJSTAND INWONERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De kans op uitstroom naar regulier werk is (vooral in theorie) toegenomen onder de groep cliënten van Stroomopwaarts uit het zogenaamde granieten bestand: cliënten die meer dan vijf jaar in de bijstand zitten en daar op eigen houtje zelden uitkomen. De Schiedamse gemeenteraad wordt de administratieve verschuiving gepresenteerd als vooruitgang.

In de praktijk is niet één client daadwerklelijk aan betaaldwerk geholpen. Speciale inzet op deze klantgroep 4 heeft er in de periode juni 2018 tot juni 2019 wel toe geleid dat 64 inwoners van Schiedam vanuit klantgroep 4 zijn doorgestroomd naar een andere klantgroep (één naar klantgroep 1, 50 naar klantgroep 2 en 13 naar klantgroep 3).

Uitkeringsgerechtigden uit klantgroep 4 worden opgeroepen om hun huidige situatie te bespreken. Vanuit dit contact zijn persoonlijke psychologische tests gehouden waarbij een passend vervolgtraject wordt gekozen, wat hoort bij de mogelijkheden van de klant.

Stroomopwaarts zet in op verschillende methoden om mensen aan werk te helpen. Zo is recentelijk de aanpak op het Werkplein gestart, hierbij krijgen cliënten een uitgebreide psychologische test en worden dan op een werkleertraject bij het Werkleerbedrijf geplaatst. Bij het activeren en re-integratie wordt ook gekeken naar het ontwikkelen van sociale vaardigheden, motivatie, samenwerken et cetera. Er is onderzoek gedaan naar de meest kansrijke banen binnen de arbeidsmarktregio, zodat cliënten van Stroomopwaarts in deze richting kunnen worden opgeleid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *