Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KANS OP 1 MILJOEN RIJKSSUBSIDIE MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam maakt kans op een rijkssubsidie van 1 miljoen euro, verspreid over 4 jaar. Dit op voordracht van de Provincie Zuid-Holland. ‘We waarderen het lef van het Stedelijk Museum Schiedam’, schrijft de adviescommissie.

De voordracht komt op initiatief van het Rijk. Dat stelt in het kader van het Cultuurbeleid 2O2I-2O24 aan twaalf gemeentelijke of provinciale musea 1 miljoen euro ter beschikking. Elke provincie kon één museum voordragen. De provincie Zuid-Holland kreeg negentien aanvragen ter beoordeling. ‘Uit deze begin dit jaar gestarte, zorgvuldige selectieprocedure is (…) het Stedelijk Museum Schiedam als winnaar uit de bus gekomen.’ Het museum heeft tot eind van de maand om de plannen verder uit te werken en in te dienen bij het Rijk. Uiterlijk op Prinsjesdag blijkt of de subsidie definitief zal zijn.

Het Schiedamse museum ontving eerder deze maand ook al een bedrag van 400.000 euro van de omstreden BankGiro Loterij. Van de gemeente Schiedam ontvangt het museum jaarlijks voor 2,2 miljoen euro aan subsidie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *