Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KANO-INSTRUCTEUR HOEK VAN HOLLAND WAAGT LEVEN VOOR BOEK

ReinHOEK VAN HOLLAND- Kano-instructeur Rein Hagenaars uit Hoek van Holland heeft het plan om zich binnenkort in een kano, uit een helikopter te laten vallen boven de Noordzee.  Met de stunt wil Hagenaars zijn boek Brandingkajakken promoten. In twintig hoofdstukken voert de Hoekenees de lezer mee door de wondere wereld van het surfen in een boot. Golven leren herkennen, het lezen van de lucht en de wolken, de talloze technieken, het materiaal, kortom, alles wat deze intensieve sport zo bijzonder zou maken.

Wanneer de stunt precies wordt uitgevoerd is afhankelijk van diverse factoren, zoals de mogelijkheden voor televisiezendtijd.

De uitgever van Hagenaars  heeft er alle vertrouwen in en stelt dat zijn auteur niet zo snel onder de indruk is van een uitdaging: ‘Hij draait zijn hand niet om voor een golfje meer of minder. Hij heeft de grootste golven in Hawaï getrotseerd, maar dit maal zoekt hij de grenzen wel op. Tegen de wil van zijn vrouw in, want wanneer hij met de helikopterstunt niet goed op het water komt, dan kan het volledig mis gaan. Komt hij de klap van de landing weer voldoende te boven om zijn oriëntatie te hervinden? En heeft hij dan ook alles genoeg op een rijtje om veilig weer naar de kust terug te keren?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *