Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KANDIDAAT WETHOUDERS VERLATEN BOMENRIDDERS SCHIEDAM

De Bomenridders in Schiedam zijn tegen het kappen van populieren voor een beter zicht op een reclamezuil langs de A20.

SCHIEDAM- Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) en Bart de Leede (GroenLinks) hebben dinsdagavond afscheid genomen van de Bomenridders in Schiedam. Wanneer de zaken gaan zoals beiden hopen worden ze binnenkort beëdigd als wethouders in Schiedam en Vlaardingen. De twee waren betrokken bij de opstartfase van de Bomenridders in Schiedam.

Ooijevaar krijgt als wethouder  in Schiedam onder meer natuur, milieu en dierenwelzijn in zijn portefeuille.

De Bomenridders zijn in Schiedam officieel gestart op 14 april. Een van hun eerste actiepunten is het verzet tegen het kappen van zes gezonde populieren langs de A20. De bomen moeten verdwijnen voor een beter zicht op een reclamezuil.

De Bomenridders zijn ontstaan in Rotterdam-Hoogvliet. Sinds 1997 springen ze daar in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Dat doen ze door bewoners te informeren en te enthousiasmeren. Daarnaast overleggen ze met, en lobbyen ze bij de politiek, ambtenaren en overheidsdiensten. Blijkt dit alles niet genoeg om bomen voor de ondergang te behoeden, dan dienen ze een zienswijze of bezwaarschrift in, als nodig gevolgd door een gang naar de rechter.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *