Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KAMERVRAGEN OVER KRAAMAFDELING ZIEKENHUIS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) wil van minister Schippers (VWS) opheldering over de voorgenomen sluiting van de kraamafdeling van het Vlietland Ziekenhuis. In zijn schriftelijke vragen vraagt hij de minister om oog te hebben voor de grote groep inwoners in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis die voor een bevalling in de toekomst mogelijk moeten doorrijden naar Rotterdam.

kraamafdeling 1In de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis is ophef ontstaan nadat bekend werd dat het Sint Franciscus met verloskundigen en huisartsen in gesprek is om de kraamafdeling in Schiedam onder te brengen bij de kraamafdeling in Rotterdam. Van Gerven vreest dat deze schaalvergroting direct het gevolg is van de fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis eerder dit jaar.

De SP stelt voor om de spreiding van kraamafdelingen op te nemen in een nationaal netwerk ziekenhuizen plan en niet over te laten aan de willekeur en efficiëntiedriften van individuele ziekenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *