Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KAMERMUZIEK CONCERT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er zijn nog kaarten te koop voor het Kamermuziek concert op 28 augustus in het oude redershuis ‘De Lindenboom’ in het pand van Museum Vlaardingen.

Museum Vlaardingen 1Het museum en de Stichting Historische Kamermuziek organiseren een reeks concerten in de gerestaureerde Koepelzaal. In het seizoen 2016-2017 zal er maandelijks een concert voor liefhebbers bij te wonen zijn. Het repertoire van deze serie is gericht op muziek uit de periode vanaf het begin van het ontstaan van het Huis met de Lindeboom (ca. 1740) tot ca. 1840.

Op zondag 28 augustus is het eerste concert, met medewerking van Petra Somlai op piano. Zij speelt werken van Beethoven en Mozart. Aanvang 16.00 uur.

Petra Somlai is een virtuoze pianiste die op het Brugge Concours voor Oude Muziek 2010 de eerste prijs won én de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Ze is één van de grootste sterren van de toekomst, een klavierwonder die éloges en topengagementen aan elkaar rijgt. Inmiddels is zij een der beroemdste fortepianisten ter wereld.

Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar bij Museum Vlaardingen. Reserveert u vooraf, er is maar beperkt plek in de historische kamer.

Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56, Vlaardingen, Tel.nr. 010-434 8722. Email: info@vvv-vlaardingen.nl Kijkt u op www.museumvlaardingen.nl voor meer informatie over het komend programma.

** Noteert u ook vast in de agenda: Zondag 25 September 16.00 uur:
Ensemble Piu Corde, ‘De Zweedse Mozart’. Pianotrio’s van Kraus, Mozart en Haydn. De concertserie is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Elise Mathilde Fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *