Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KABINET HEEFT GEEN IDEE: TIENDUIZENDEN ARBEIDSMIGRANTEN ONVINDBAAR

VLAARDINGEN- Het is voor het Kabinet, de Tweede Kamer en de gemeente Westland onduidelijk waar ruim 10.000 arbeidsmigranten feitelijk zijn gehuisvest. Zoveel wordt duidelijk uit de beantwoording van vragen van het CDA door de ministers Wouter Koolmees (D66) en Kajsa Ollongren (D66). ‘De inschatting van de gemeente Westland is dat niet-ingezetene arbeidsmigranten die werkzaam zijn binnen de gemeente Westland nu voornamelijk in Rotterdam, Den Haag, Delft, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam wonen’, zo stellen de bewindslieden.

De Tweede Kamerleden Hilde Palland (CDA) en Julius Terpstra (CDA) willen weten of de arbeidsmigranten die werken in het Westland bekend zijn bij de gemeente via inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie. Het CDA krijgt van de ministers te horen dat een arbeidsmigrant, indien deze hier korte tijd is, veelal alleen wordt ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). ‘Omdat in de RNI nu nog geen verblijfsadres in Nederland wordt opgenomen, zijn zulke personen niet te traceren door de gemeenten’, aldus Koolmees.

Het CDA komt met vragen naar aanleiding van berichten dat voor de 14.000 arbeidsmigranten die werkzaam zijn in het Westland nauwelijks slaapplekken of woningen beschikbaar zijn. Koolmees: ‘De gemeente Westland heeft mij laten weten dat er in het Westland circa 4.500 personen wonen met de nationaliteit van een Midden –en Oost Europees land, waarvan circa 2.500 via de werkgever, zijn gehuisvest. De huisvesting vindt plaats in gespecialiseerde complexen, in tuinderswoningen in het kassengebied en in woningen in de kernen van de gemeente Westland. Hoewel het aantal van 4.500 gehuisveste personen lager is dan het aantal werkzame arbeidsmigranten kan hier volgens de gemeente Westland niet worden gesproken van ‘nauwelijks slaapplekken of woningen’, maar aangezien zij in de RNI staan ingeschreven, is het de gemeente Westland niet bekend waar precies.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “KABINET HEEFT GEEN IDEE: TIENDUIZENDEN ARBEIDSMIGRANTEN ONVINDBAAR

  1. Ook niet verrassend. Dan vergeet men nog het aantal personen zonder vaste woon- of verblijfplaats wat uit andere landen ook nog eens van huis naar huis hopt en buiten het zicht blijft van de overheid.

  2. Tuurlijk wonen die niet in het Westland, die zitten allemaal hier in Schiedam en omstreken. Elk huis wordt hier opgekocht door uitzendbureau’s en volgestouwd met arbeidsmigranten en de gemeente Schiedam doet helemaal niets.

  3. Volg de witte Kia pikanto’s met 5 inzittenden maar richting schiedam elke ochtend als in naar mijn werk rij rijdt er een kolone van 7 van deze auto’s met 5 inzittenden richting het westland.

  4. de Wet Bescherming Persoonsgegevens regelt dergelijke situaties duidelijk door een foto van kentekenplaten in het artikel te plaatsen !!! de zaak zal voor de rechtbank eindigen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *