Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KAALSLAG BROEKPOLDER VLAARDINGEN BEGONNEN

VLAARDINGEN- De entree van de Vlaardingse Broekpolder is sinds enkele dagen een stuk minder groen. Het eerste deel van de massale kap van bomen aan de Broekpolderweg is voltooid. De bomen in de middenberm van de Broekpolderweg zijn verwijderd. Alleen de dikke boomstammen liggen er nog, in stukken gezaagd. Bij de hockeyvelden aan de Kooikersweg zijn bosschages verwijderd. Bij de Broekpolderweg staan momenteel twijgjes aan de slootkant ter vervanging van de oorspronkelijke bomen.

Ook worden bomen verwijderd langs de A20 ter hoogte van de scoutingverenigingen. Hier start binnenkort de grote kaalslag met de kap van in totaal 119 bomen op het oude Scoutingterrein. Tegenover de kap van de 119 bomen staat de belofte tot het terugzetten op 50 cm van 5 bomen.

Op het voormalige terrein van de scoutinggroepen aan de Broekpolderweg wordt bijna al het groen verwijderd voor de aanleg van het Blankenburgtracé, dat een deel van het terrein opslokt.

Vanwege financiële middelen wordt door het stadsbestuur aangegeven dat de onderhoudskosten het niet toelaten om het boomvolume in Vlaardingen te laten groeien. Bij de Boombalans wordt aangegeven dat komende jaren 800 extra bomen worden geplant in het stedelijk gebied ter compensatie van bomen die uit het buitengebied moesten verdwijnen vanwege de aanleg van het Blankenburgtracé.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “KAALSLAG BROEKPOLDER VLAARDINGEN BEGONNEN

  1. Stop de boel maar in de biomassacentrale van Jesse Klaver en Rob Jetten. Wél de maximum snelheid iop snelwegen terugbrengen naar 60 km/h. om de uitstoot dezes te compenseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *