Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JURIST STRIJDT VOOR ISLAMITISCHE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Stichting Islamitisch College (SIC) heeft een advocaat ingeschakeld om de Vlaardingse gemeenteraad duidelijk te maken dat een islamitische basisschool niet langer geweerd kan worden. Via de jurist bestrijdt de SIC het negatief advies van het Vlaardingse gemeentebestuur, dat hun beoogde school niet wil opnemen in het Plan van Scholen 2021-2024.

Een door Vlaardingen gehanteerde leerlingenprognose zou onjuist zijn. De advocaat van het SIC verzoekt de gemeenteraad de aanvraag daarom ‘zorgvuldig en zonder vooringenomenheid, te beoordelen en de school toch in het Plan van Scholen op te nemen’.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen hebben het zevende verzoek van de SIC de afgelopen maanden onderzocht en komen tot de conclusie dat er de komende jaren onvoldoende belangstelling zal zijn voor een islamitische basisschool. De gemeenteraad besluit voor 1 augustus 2020 over het verzoek.

De SIC heeft in de afgewezen aanvraag uiteengezet dat de dichtstbijzijnde islamitische basisscholen in Schiedam, veel leerlingen aantrekt uit andere plaatsten. Op IBS El Furkan in Schiedam komt ongeveer 50% van de leerlingen uit Schiedam zelf. Op IBS Ababil, komt 69% van de leerlingen uit Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “JURIST STRIJDT VOOR ISLAMITISCHE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *