Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JULIANALAAN MAASSLUIS VERLANGT FLITSPAAL

MAASSLUIS- De snelheidsdisplays aan de Julianlaan in Maassluis laten zien dat de plaatsing van een flitspaal op zijn plaats is. Dat stelt een woordvoerder namens de bewoners van de laan. “De snelheidsdisplays die geplaatst zijn tonen aan dat 45 % te hard rijdt”, laat de woordvoerder weten aan de gemeenteraad. “Daarvan rijdt 10 % zelfs harder dan 60 km per uur. En 2 % rijdt 70 km met uitschieters boven de 80. Het is al een concreet criterium om het OM te vragen een flitspaal te plaatsen.”

Volgens bewoners van de Julianlaan passeren tot 6.600 motorvoertuigen per etmaal de laan. Dit is exclusief het transport voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. “Tel daarbij op 250 personen auto’s, een 100-tal kleine busjes en met zekere regelmaat 200 tot 300 zware vrachtwagens. En realiseer u dat dit in 10 uur plaatsvindt”, aldus de bewoners.
Bewoners pleiten al lange tijd voor het instellen van een 30 km-zone. Volgens wethouder Fred Voskamp (CDA) is dat onmogelijk. Voskamp: “De inrichting van het gebied laat op dit moment geen 30 km-zone toe. Er zijn geen drempels en wegversmallingen. En dat is onder andere ook op advies van de politie.”

Recent heeft de gemeente samen met de bewoners een bureau uitgezocht om samen met de bewoners onderzoek te doen naar een veilige inrichting van de Prinses Julianalaan. Voskamp: ”Het bureau is uitgezocht. Het eerste gesprek hebben wij als gemeente gehad. De volgende stap is dat het bureau met alle deelnemers rond de tafel gaat. In dat kader wil ik niet vooruit lopen op de gesprekken die lopen en de uitkomsten daarop.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *