Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JUBILEUMEDITIE ‘WHERE WE’VE MET’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aankomend weekend, op vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en zondag 14 juli, vindt alweer de vijfde editie plaats van Where we’ve met. Het Schiedamse popfestival viert dit jubileum met een geweldig programma: The Voice of Holland-winnares Julia Zahra en festivalsensatie Splendid zijn de headliners. Iedereen is welkom op het gratis toegankelijke festival bij molen De Palmboom.

De festivalorganisatie is er helemaal klaar voor: aankomend weekend barst popfestival Where we’ve met weer los, voor het vijfde jaar op rij. Projectleider Shanna van der Nat vertelt: “Ik ben er zeker van dat het ook dit jaar weer een topfeestje gaat worden. Donderdag beginnen we met opbouwen. Er is deze week nog veel werk te verzetten, maar ik ben nu al ontzettend trots op onze vrijwilligers, die het met ons voor elkaar gaan boksen.”

Om het jubileumfeest groots te vieren is er weer voor een mooi muziekprogramma gezorgd. De winnares van The Voice of Holland en De Beste Zangers van Nederland, Julia Zahra, zal de headliner zijn op de festivalvrijdag. De Haagse festivalband Splendid laat met hun reggaepop Schiedam gegarandeerd dansen op zaterdag. Maar feesten en dansen kan zeker ook bij acts als Love The System en Roos Blufpand, en later op de avond tijdens de ‘silent disco’. Programmeur Maarten van der Drift is enthousiast: “De silent disco is een nieuw fenomeen: silent discogangers dansen met een koptelefoon op. Dit is een heel grappig gezicht en ook nog eens goed voor je oren (en de buren).”

Nieuw dit jaar is ook de derde festivaldag, omgedoopt tot familiedag, op zondag. Naast de vele kinderactiviteiten, zoals een peuterdisco voor de allerkleinste muziekfans, is er een speciaal literair podium. Het programma hiervoor is samengesteld in samenwerking met Bibliotheek Schiedam en het Literair Gezelschap. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper (bekend van onder meer ‘Het Zakmes’) draagt gedichten voor volwassenen voor. Merlijn Kerkhof (muziekrecensent bij De Volkskrant) vertelt over zijn boek over The Amazing Stroopwafels. Verder treden onder andere Sander Groen en stadsdichter Yvette Neuschwanger op. De presentatie van de drie festivaldagen is in handen van Q-Music dj Stephan Bouwman en Gino van Weenen. Kortom: een veelzijdig programma met voor ieder wat wils.

Van dansen krijg je honger, dus ook voor de inwendige mens wordt gezorgd tijdens Where we’ve met; bijvoorbeeld tijdens de Urban Picknick op zaterdag. Via de website van Where we’ve met is een geheel verzorgde picknick te bestellen. Banda Matatu zal hierbij de muzikale zon verzorgen met hun Caribische grooves. De picknickmanden zijn met zorg samengesteld door Café Sjiek en Brasserie Stadhuis, die ook de nodige frisjes, biertjes en gin-tonics zullen serveren tijdens het gehele festival. Verder kan er ook genoten worden van de koffie van Latte Heart, burgers van de Schiedamse foodtruck Oyo Burgers en wafels en ijs van oude bekende Daniel Braun.

Omdat Where we’ve met graag de onontdekte parels van Schiedam laat zien, strijkt het festival dit jaar weer op een nieuwe plek neer. Dit jaar is het Dirkzwagerterrein, bij de parkeerplaats tegenover molen De Palmboom, het decor voor drie dagen lang muziek en gezelligheid. Ingesloten tussen de voormalige jeneverdistilleerderijen en de molen, bevindt het festival zich midden in het historische hart van Schiedam: een prachtige plek voor een feestje!

Het terrein wordt binnenkort ontwikkeld door Van Wijnen. Where we’ve met slaat daarom de handen ineen met de projectontwikkelaar om het Dirkzwagerterrein extra mooi te maken. Graffiticollectief Rewriters maakt voor deze gelegenheid live een speciale muurschildering op het
terrein. Daarnaast heeft de festivalorganisatie nog een mooie verrassing in petto om bezoekers de omgeving optimaal te laten beleven.

Kortom: het belooft een groot feest te worden in Schiedam op 12, 13 en 14 juli!

Where we’ve met, waar vreemden vrienden worden Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 Festivalterrein: Noordvest 34, Dirkzwagerterrein, tegenover molen De Palmboom Toegang is gratis Meer informatie en line-up: www.wherewevemet.nl

Foto’s: Ron van Rutten

1 reactie op “JUBILEUMEDITIE ‘WHERE WE’VE MET’ SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *