Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JEUGD WERKT AAN BEWUSTWORDING CORONA IN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Vrijwilligers van de Yets Foundation lopen door Schiedam-Oost, Nieuwland, Groenoord en de Vlaardingse Westwijk om het ambulant jongerenwerk te ondersteunen op straat, omdat jongeren bewust zouden moeten worden gemaakt van het coronavirus (met een sterftecijfer van 0,002 over de hele wereld).

Uit diverse wijken komen berichten over jongeren die rondhangen op straat, voetballen in grote groepen op veldjes of feestjes geven.

Sinds maandagavond kunnen burgemeesters gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van drie of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd.

Ook hebben burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat erop gericht is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *