Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JEUGD SCHIEDAM NIET GEÏNTERESSEERD IN STRAATKUNST

SCHIEDAM- Jongeren in Schiedam zien het niet zitten om actief betrokken te zijn bij straatkunst. Dat wordt de gemeente Schiedam duidelijk na een rondvraag bij de Cultuurfabriek en Mooiwerk. Jongeren
zelf kloppen niet aan. De gemeenteraad heeft juist verzocht om de jeugd te betrekken bij straatkunst voor het vergroten van betrokkenheid van met name jongeren bij de wijk en stad.

Andere partijen in de stad zijn wel geïnteresseerd in het ontwikkelen van straatkunst: Het Stedelijk Museum Schiedam heeft het voornemen om tijdens de renovatie van het museumgebouw een street art project uit te voeren. Bij de Waterweg cultuurprjs is een plan genomineerd om in de drie gemeenten een street art route te realiseren.

Ook liggen er plannen van het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam om op betekenisvolle plekken teksten in het straatbeeld te brengen van schrijvers of dichters die een relatie hebben met Schiedam. Er zijn al gedichten van Ida Gerhardt en François Haverschmidt in de stad te vinden. Er wordt al gewerkt aan een voorstel voor een tekst van Maarten Biesheuvel. Nog dit jaar wordt een muurschildering aangebracht op de Kloosterplaats van een internationaal bekende straatkunstenaar, door Sober Art aangetrokken om in Schiedam een site-specifiek werk te maken. Om het jeneververleden beter zichtbaar te maken onderzoekt de gemeente momenteel de mogelijkheid om historische jeneverreclames terug te brengen in het straatbeeld. En bewoners in Groenoord onderzoeken mogelijkheden voor muurkunst in hun buurt. De Adviescommissie Beeldende Kunst Schiedam assisteert hen daarbij.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *