Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JENEVERMUSEUM SCHIEDAM ZOEKT DIRECTEUR

SCHIEDAM- Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam heeft een vacature uitstaan voor een nieuwe directeur. In februari vertrok Alwine van Winsen als directeur na een verschil van mening met het bestuur van het museum over de hoogte van haar salaris. Sollicitanten op de functie wordt bij een fulltime aanstelling minimaal 3.384 euro en maximaal 4.713 euro bruto per maand in het vooruitzicht gesteld. Dit alles afhankelijk van relevante werkervaring.
Jenevermuseum
De gezochte directeur moet ervaren zijn in het aansturen van een kleine organisatie in een eindverantwoordelijke functie en is te typeren als een cultureel ondernemer. Een zakelijke instelling en affiniteit met industrieel cultureel erfgoed zijn daarbij van groot belang.

Gelet op de strategie voor de toekomst -uitbreiding van het museum en intensievere samenwerking met andere (erfgoed)instellingen in Schiedam- is het van belang dat de nieuwe directeur op verschillende abstractieniveaus kan werken. Het is een `doorpakker’ die besluitvaardig op kan treden en knopen door kan hakken en beleid weet te vertalen naar concrete projecten en activiteiten.
De directeur zal zowel intern als extern een sterk verbindende rol hebben en een boegbeeld zijn voor het Jenevermuseum. Daarom is het van belang dat de nieuwe directeur plezier beleeft aan netwerken, fondsenwerving en aan communicatie in het algemeen.

De volledige vacature vindt u HIER.