Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JENEVERFESTIVAL SCHIEDAM MET DROOG5

SCHIEDAM- Speciaal ter opluistering van het Jenever Festival Schiedam komt DROOG5 morgen met een bijzonder optreden om 22.00 uur in Podiumcafé de Graauwe Hengst aan de Lange Haven 26 te Schiedam.

DROOG5 is een jazzy ensemble dat vrolijke en swingende composities speelt voor jong en oud, op het grensvlak van Jazz, Wereldmuziek met een toefje Klassiek, een ware ‘Wereldse Cross-over’.
Het ensemble brengt een veelzijdig en afwisselend repertoire met vooral eigen composities van de leden van de groep, met wereldse grooves en sfeervolle ambiances, waarin vooral ook de arrangementen van sopraansax en cello zo bijzonder zijn. Een eigen en eigentijds geluid met invloedssferen uit alle windstreken…..

DROOG5 bestaat uit: Hans Rikken – sopraansax & klarinetten, Angelique Boel – cello en altsax, Stan Stolk – contrabas, Luuk Kranenburg – drums & percussie, WillemJan Droog – keyboards.

De leden van DROOG5 hebben geheel verschillende muzikale achtergronden en dat maakt dit ensemble zo bijzonder: Hans Rikken speelt de laatste jaren in gipsyband Latzso en deed diverse theaterproducties (w.o. ooit met WillemJan Droog het legendarische Bella Bravo). Angelique Boel speelt naast als celliste in het Rijnmond Symfonie Orkest, ook altsax in het Dutch Carribean Groove Orchestra en deed diverse jazz-projecten met o.a. Martin Fondse. Stan Stolk, bekend als bassist van Flairck, toerde onlangs nog door Japan met het Global Orchestra. Drummer en percussionist Luuk Kranenburg heeft zijn sporen verdiend in diverse Latin bands als onder andere Nueva Manteca, is ook docent en heeft zijn eigen drumschool. Pianist en componist WillemJan Droog, oprichter van de Brits-Nederlandse pop-jazz band the Relatives, toerde hiermee regelmatig in Nederland, Engeland en België, maakte met dit gezelschap 3 CD’s en richtte zijn eigen muzieklabel op. www.relativesrecords.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *