Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JARIGE JOB KRIJGT OPBRENGST ONEERLIJKE COLLECTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Stichting Jarige Job heeft 173,13 euro ontvangen die de Schiedamse politie eerder in beslag heeft genomen bij nep-colectanten. Teruggeven van het geld was niet te doen. De gevers zijn niet meer te achterhalen. In overleg met het OM is de inhoud van de collectebussen geschonken aan Jarige Job.

De stichting stelt dat 61.000 kinderen in Nederland hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox.

De politie in Schiedam-Groenoord heeft op 22 oktober collectebussen in beslag genomen van twee collectanten die actief waren aan de Laan van Bol’Es. Er werd zonder vergunning gecollecteerd voor ‘arme kinderen’. Volgens agenten betrof het een actie van een schimmige stichting. De organisatie is niet aangesloten bij het CBF: het keurmerk dat staat voor een juiste besteding van het geld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *