Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JACHTHAVENS SCHIEDAM EISEN GELD

De Ooeivaarsbrug in Schiedam wordt in september gerenoveerd. De pleziervaart vreest grote economische schade.
De Ooeivaarsbrug in Schiedam wordt in september gerenoveerd. De pleziervaart vreest grote economische schade.

SCHIEDAM- Wethouder Alexander van Steenderen (SP) gaat persoonlijk in gesprek met de exploitanten van de diverse Schiedamse jachthavens. Het gesprek staat op de agenda voor dinsdagavond 16 februari. Aanleiding is de blijvende onvrede onder de jachthaveneigenaren over de stremmingen bij de diverse bruggen in de binnenstad.

Bij het eerdere gesprek, dat vorige week plaatsvond op het stadskantoor, hebben de jachthavens aangedrongen op het persoonlijk onderhoud met de wethouder.

Pleziervaart door het water van de Schiedamse binnenstad was de afgelopen drie seizoenen onmogelijk door problemen met de Proveniersbrug. En het aangekondigde renovatiewerk aan de Ooievaarsbrug belooft een nieuwe domper voor de jachthavens. Ook al zijn de werkzaamheden doorgeschoven van juli naar september. Het vaarseizoen eindigt pas half oktober, zeggen de exploitanten.

Tijdens het overleg met de wethouder willen de jachthavens praten over een verdere verschuiving van het werk aan de Ooievaarsbrug en harde toezeggingen over een compensatie voor het verlies aan inkomsten. Booteigenaren keren de Schiedamse jachthavens de rug toe door de slechte bereikbaarheid. Meerdere havens kampen hierdoor met een ledenverlies van 10 tot 20%.

 

Zie ook: Gesprek jachthavens Schiedam.

Blijvende onvrede jachthavens Schiedam.

Raadsvragen Ooievaarsbrug Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *