Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JAARWISSELING SCHIEDAM ZONDER VREUGDEVUREN

In de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2014 trad de ME op in de Schiedamse wijk de Gorzen nadat meerdere kleine vuren waren aangestoken.  Er waren geen legale vreugdevuren. Vanwege aangescherpte regels zou van een vergunning voor een groot vreugdevuur zijn afgezien.
In de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2014 trad de ME op in de Schiedamse wijk de Gorzen nadat meerdere kleine vuren waren aangestoken. Er waren geen legale vreugdevuren. Vanwege aangescherpte regels zou van een vergunning voor een groot vreugdevuur zijn afgezien.
SCHIEDAM- Voor de komende jaarwisseling zijn geen aanvragen ingediend voor een ontheffing voor een vreugdevuur in Schiedam. Kerstbomen worden ook dit jaar door Irado ingezameld. Hierdoor wordt voorkomen dat er vreugdevuren ontstaan.

Ter voorkoming van ongeregeldheden in de nieuwjaarsnacht worden persoonlijk waarschuwingsbrieven afgegeven. Hierbij worden potentiƫle relschoppers benaderd met als doel deze personen te weerhouden van het plegen van strafbare feiten. Aangehouden raddraaiers krijgen direct, indien mogelijk, een (tijdelijk) gebiedsverbod opgelegd.

De voorbereidingen van de komende jaarwisseling zijn nog in volle gang. Zo worden er onder andere nog activiteiten voor jongeren georganiseerd. Met name in Nieuwland, wordt er een reinigingsplan opgesteld om de stad zo spoedig mogelijk schoon te krijgen en wordt de inzet van de handhaving voortdurend afgestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *