Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JAARWISSELING MAASSLUIS: 3 POLITIEAUTO’S GEEN HANDHAVERS

MAASSLUIS- Op oudejaarsavond was in Maassluis tot 22.00 was één politievoertuig in de stad. Dat bevestigt het gemeentebestuur aan Forum voor Maassluis (FvM). ‘Maar indien noodzakelijk, was opschaling mogelijk met andere politie-eenheden en voertuigen uit de regio’, krijgt FvM ook te horen. En bij 112-meldingen met hoge prioriteit zijn er altijd eenheden met voertuigen uit de regio oproepbaar. Vanaf 22.00 uur en in de nachtelijke uren waren er voor Maassluis drie politieauto’s in de stad.

Op oudejaarsavond waren de Boa’s niet in dienst omwille van hun eigen veiligheid. De Boa’s beschikken niet over geweldsmiddelen om zichzelf te beschermen. Medewerkers van H&T hebben voorafgaand aan de jaarwisseling wel extra gesurveilleerd (zichtbaar en onzichtbaar) op het tegengaan van vuurwerkoverlast. Zo zijn er op oudejaarsdag bouwcontainers van straat gehaald die brandgevaar opleverden. Ook hebben ze een belangrijke rol in de preventie van woninginbraken.

Verspreid over de stad heeft de gemeente (H&T) preventief tijdens de jaarwisseling drie gehuurde mobiele camera-units geplaatst. Ook heeft de gemeente de twee eigen mobiele camera-units ingezet. Een van de gehuurde camera’s is in het Vrijheidspark omver geduwd. Direct naast deze camera heeft een kerstboom in brand gestaan, niet de camera-unit dus. De beelden van de camera-unit zijn veilig gesteld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *