Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JAAR UITSTEL VUURWERKVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het vuurwerkverbod in Schiedam is uitgesteld. Een algeheel vuurwerkverbod in de jeneverstad wordt pas per 2 januari 2021 opgenomen in de APV. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten. Dit om de plaatselijke vuurwerkbranche dit jaar nog te ontzien. Het gemeentebestuur kwam aanvankelijk met het voorstel het vuurwerkverbod al per 15 juli in te voeren.

Op initiatief van D66 is de datum voor het verbod vooruit geschoven. De democraten krijgen daarbij mede steun van GroenLinks (GL). Deze partij was de afgelopen jaren vervend voorstander van een snelle invoering van een totaal verbod, maar komt daar nu op terug.

Sandra Mantingh (GL) over het uitstel: “Dit geeft de gemeente en de inwoners tijd en ruimte om vanaf volgend jaar een prachtig nieuwe invulling te geven aan onze jaarwisseling. Door het corona (bedoeld wordt de lockdown, red.) hebben we te maken met een nieuwe werkelijkheid. Die voor ons allemaal letterlijk passen en meten is, maar ondanks dat wordt met deze APV-wijziging, een door GroenLinks en de fractie Van Dijk, lang gekoesterde wens realiteit; een Schiedams vuurwerkverbod. Daarmee zetten we samen de stap in de richting van een duurzamer en socialer Schiedam.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “JAAR UITSTEL VUURWERKVERBOD SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *