Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JAAR LANGER VERHUUR SLOOPPANDEN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- De slooppanden in de Zeeheldenbuurt in Vlaardingen-Oost mogen nog een jaar extra worden verhuurd. Woningstichting Samenwerking heeft de gemeente hierom gevraagd. Het college van B&W heeft deze verlenging nu tot 1 januari 2023 toegekend. Het gaat om de woningen gelegen in de Nieuwe Kerkstraat 28 t/m 58 (even), Nieuwe Kerkstraat 7 t/m 33 (oneven), Cornelis Houtmanstraat 2 t/m 24 (even), Cornelis Houtmanstraat 3 t/m 45 (oneven) en de Jacob van Heemkerkstraat 2 t/m 34 (even).

Voor het deel van Waterweg Wonen loopt de vergunning al door tot 1 december 2022. Deze verlenging maakt het voor Samenwerking en Waterweg Wonen mogelijk om het project gezamenlijk tot uitvoering te brengen en de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen in plaats van gefaseerd te werk te gaan.

Om de leefbaarheid in het gebied te waarborgen zullen alle betrokkenen eind dit jaar gezamenlijk tot een nieuw intensief (sociaal) beheerplan komen om in 2022/2023 uitvoering aan te geven.

Vanuit het Actieplan Wonen staat er een herstructurering gepland in de Zeeheldenbuurt. De verouderde woningen worden gesloopt en hier komen nieuwe sociale huurwoningen voor in de plaats. Dit gaat in totaal om de sloop van 122 woningen (81 van Samenwerking en 41 van Waterweg Wonen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *