RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ISOLATIEMATERIAAL VEILIG BIJ ENERGIEZUINIGE WONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is uitsluitend isolatiemateriaal gebruikt dat voldoet aan het Bouwbesluit bij de energiezuinige woningen aan de Insulidesingel in Vlaardingen. Dat laat verhuurder Waterweg Wonen weten. Bij de verhuurder komen vragen over hoe brandveilig de woningen zijn en of de gebruikte materialen wel goed zijn.

In de nieuwjaarsnacht brak brand uit op het dak van het volledig gerenoveerd complex. Een probleem met de zonnepanelen zou zijn uitgesloten door onafhankelijke onderzoekers. Waterweg Wonen: ‘Vuurwerk is een optie, maar dit kunnen wij nu nog niet bevestigen. Omdat wij de definitieve oorzaak van de brand willen weten, laten we een gespecialiseerd bedrijf dit onderzoeken.’

Inmiddels wordt volop gespeculeerd over het gebruikte isolatiemateriaal. De isolatie van de daken voldoet aan het Bouwbesluit, laat de verhuurder weten. Het Bouwbesluit is er onder andere om de veiligheid van bewoners te waarborgen. Hierin zijn eisen vastgelegd ten aanzien van vluchtmogelijkheden en brandveiligheid van materialen. Alle werkzaamheden die Waterweg Wonen laat uitvoeren aan woningen, voldoen aan het bouwbesluit. Zo ook alle woningen in de Indische Buurt.

De leveranciers van de materialen zijn Sto en Kingspan. Dit zijn gerenommeerde bedrijven die in Nederland zeer veel woningen van isolatie voorzien. Bij het bouwen en renoveren van woningen gebruiken zij alleen materialen die wettelijk mogen worden gebruikt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.