Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN MOET: DOOR RUIMTEGEBREK SCHIEDAM’

VLAARDINGEN- In Vlaardingen moet wel degelijk een islamitische basisschool komen, want de twee islamscholen in Schiedam hebben geen plek meer. Dat betoogt het Vlaardingse raadslid Salih Akça (Fractie Akça). Hij beschikt over een mail van de gemeente Schiedam waaruit valt op te maken dat bij de scholen van de Stichting Islamitisch College (SIC) in Schiedam de beschikbare onderwijsruimte nagenoeg volledig ingevuld is en er slechts zeer beperkt ruimte is voor de inschrijving van nieuwe leerlingen. Een bijna unanieme Vlaardingse gemeenteraad is niet onder de indruk en steunt het eigen stadsbestuur dat geen islamschool toe wil staan.

Volgens het Vlaardingse stadsbestuur hebben de scholen van de SIC in Schiedam nog lang niet alle beschikbare ruimte in gebruik. Een deel van de leegstand in de gebouwen van Ababil en El Furkan in Schiedam wordt momenteel gebruikt voor onder meer kinderopvang en een BSO.

Vlaardingen denkt dat er voor een islamitische basisschool in de haringstad (nog) te weinig leerlingen zijn om aan de stichtingsnorm te voldoen.

Vorige week kon de SIC in theorie nog rekenen op steun van de VVD. Wanneer het op stemmen aankomt ligt dat anders. Leonie Claessen (VVD): “De VVD ziet dit vooral als een wettelijke taak die door de gemeente uitgevoerd moet worden. Vrijheid van onderwijs vindt de VVD een groot goed en daarom is ook het oprichten van een islamitische school, wat ons betreft, iets waar een gemeente aan moet meewerken, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Want als liberale partij willen we voorkomen dat er met twee maten wordt gemeten. Volgens mij is dit meer een zaak van de initiatiefnemer (SIC, red.) dan een politieke afweging.”

Ook de PvdA steunt Akça uiteindelijk niet. Stefanie Solleveld (PvdA): “Wij zijn eigenlijk voor openbaar onderwijs, maar zolang dat niet bij wet geregeld is en er ook ruimte wordt geboden voor andere scholen op bijzondere grondslagen, dan vinden wij dat dat net zo goed voor een islamitische school moet gelden. Waar het hier een beetje op hangt is, wordt er nou wel of niet aan die stichtingsnorm voldaan? Ja, tot op heden heb ik niet het bewijs gekregen dat het college daarin geen gelijk heeft. Ik vind het jammer dat ik nu van de heer Akça hoor dat hij mail heeft gehad vanuit Schiedam. Daar heb ik geen kennis van kunnen nemen.”

De SIC kan tegen het besluit van Vlaardingen bezwaar maken bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De SIC heeft eerdere beroepszaken tot nu toe altijd verloren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN MOET: DOOR RUIMTEGEBREK SCHIEDAM’

 1. Gewoon negeren.

  De eis is definitief afgewezen, maar de eisende partijen negeren dit. De eisers proberen zich ook aan doodgewone standaardprocedures te onttrekken. Want de eisers accepteren geen NEE. Dit gaat hen immers om het verzetten van doelpalen.

  Op allerlei manieren wordt geprobeerd om binnen onze bestaande rechtsgelijkheid een uitzonderingspositie af te dwingen. Daarbij wordt openlijk gespuugd op onze seculiere staat, ons wetenschappelijk gebaseerd onderwijs, en onze maatschappelijke cohesie.

  Ondertussen hebben fundamentalistische extremisten de afgelopen 15 jaar islamitische jongeren in Europa in ijltempo geradicaliseerd. En de internationale veiligheidsdiensten slaan momenteel alarm over fundamentalistische organisaties die westerse basisscholen infiltreren. Om schoolkinderen te radicaliseren.

  Islamitisch basisonderwijs trekt dus die extremistische organisaties aan, die ons tot doodsvijand hebben verklaard. Het vormt daarmee een regelrecht gevaar voor onze aller veiligheid.

  Dus NEE, ga weg. Geen ISIS basisscholen in ons midden.

  1. Helemaal juist. En maar drammen. Hoop dat Vlaardingen achter hun beslissing blijft staan.
   Niet genoeg plaats meer op de Islamschool? Genoeg plaats op de openbare school! Je kinderen laten integreren doe je op een openbare school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *