Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN WORDT GEWOON TOEGESTAAN’

VLAARDINGEN- Tenminste twee politieke partijen in Vlaardingen zitten niet te wachten op het alsnog vestigen van een islamitische basisschool. Buurgemeente Schiedam zal bij de onderwijswethouders van Vlaardingen en Maassluis aandacht vragen voor de problematiek die ontstaat door de grensoverstijgende leerlingenstromen. Aanleiding zijn leerlingen uit Vlaardingen en Maassluis die in Schiedam een van de islamitische basisscholen bezoeken.

Vanuit de Vlaardingse politiek reageert Ron Boers (fractie Boers): “Ik ben altijd al tegen geweest, omdat het de integratie in de weg zit. Maar reken maar dat ze ze (uiteindelijk) gewoon gaan toestaan. Benieuwd wat erover in de integratienota van het college komt te staan. Raadslid Raymond van Haren (Leefbaar) meldt zich ook als tegenstander. Van Haren in reactie op Boers: ‘ Kunnen we mooi samen in optrekken Ron.’

In Vlaardingen zijn in de loop der jaren al meerdere pogingen van de Stichting Islamitisch College (SIC) gestrand voor de oprichting van een islamitische basisschool. Vlaardingen wil niet dat er een school wordt gesticht die door te weinig leerlingen wordt bezocht. Het percentage niet westerse allochtonen in Vlaardingen zou (nog) onvoldoende zijn voor een islamitische basisschool.

In Schiedam heeft de SIC twee basisscholen en werkt aan de uitbreiding van één. Op dit moment bezoeken ook leerlingen uit Vlaardingen en Maassluis de twee islamitische basisscholen in Schiedam. Vanuit Vlaardingen zijn dit 146 leerlingen (94 leerlingen op El Furkan en 52 leerlingen op Ababil) en 24 leerlingen vanuit Maassluis (16 leerlingen op El Furkan en 8 leerlingen op Ababil). Het betreft hier de officiële teldatumgegevens uit oktober 2018.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN WORDT GEWOON TOEGESTAAN’

 1. Laat ik nu denkend dat een Islamschool al een paar keer afgewezen is.Allemaal onzin die aparte scholen voor ieder geloof.Afschaffen alleen openbare scholen in Nederland.

 2. Moet niet gekker worden, wil niet lullig doen maar kunnen ze dan niet beter naar hun eigen land terug gaan, kunnen ze daar naar school, vind dit allemaal een beetje erg ver gaan.

 3. Eerder dit jaar is het officiele traject voor het stichten van een islamitische basisschool in VLD juist definitief beeindigd.

  Dat kwam omdat de inschrijvers niet aan voorwaarden voldeden, geen goede motivaties konden geven, en er niet genoeg animo vanuit de islamitische gemeenschap was. Alle kansen, subsidies en overheidshulp ten spijt.

  De conclusie was dat het hele feest niet doorging vanwege de islamitische gemeenschap in Vlaardingen zelf. Want blijkbaar hebben de mensen geen interesse in de radicalisering van hun kinderen.

  In Vlaardingen is er daarom geen behoefte aan islamscholen gebleken. En burka-promotor Schiedam moet dat maar gewoon accepteren.

  Rare vraag, maar wiens belangen dient Schiedam hierin eigenlijk precies?

 4. Hiermede is het eind zoek,ik heb niets tegen goede moslims,maar als het via de islamitische scholen de overhand gaat krijgen hebben de autochtone nederlanders in de toekomst niets meer te vertellen,waarom worden dit soort scholen getolereerd?We weten allemaal dat les op deze scholen het reguliere Nederlandse onderwijs niet ten goede komt,geen uitbreiding van deze scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *