Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IRADO MAG ONKRUID SCHIEDAM TOT 60 CM LATEN WOEKEREN

SCHIEDAM- Irado laat het onkruid in delen van Schiedam bewust tot een hoogte van 60 centimeter woekeren. De afspraak is dat het groen in de zogenaamde groene parels op niveau A onderhouden wordt en dat al het overige groen op niveau C onderhouden wordt.

Iedere maand ziet de gemeente weliswaar dat er verschillen waarneembaar zijn in de beeldkwaliteit, maar over het algemeen durft het stadsbestuur te stellen dat Irado voldoet aan de afspraken. Volgens burgemeester en wethouders kan het desondanks wel eens voorkomen dat er perkjes en plantsoenen tijdelijk niet voldoen aan de ambitie, daar wordt Irado dan op aangesproken en wordt een termijn gesteld waarin dit wordt hersteld.

Wanneer mensen zelf een stukje onderhoud naar zich toe willen trekken dan kunnen daarvoor afspraken gemaakt worden die de gemeente vastlegt in een wijkdeal. Enkele recente voorbeelden waarbij bewoners succesvol zelf een initiatief hebben ontplooid zijn het bouwen van een vogelkijkscherm bij de ijsvogelwand samen met de vogelwerkgroep en het biodiverser inrichten van de buitenruimte rondom twee flatgebouwen in de omgeving van het Dirk Schäferplein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “IRADO MAG ONKRUID SCHIEDAM TOT 60 CM LATEN WOEKEREN

  1. Bij ons is er al zeker 5 jaar meer onkruid dan struiken/planten in “plantenbak” dan kan je er beter alles eruit halen en wildgroei laten gaan. En daarnaast zou het fijn zijn als Irado met grasmaaien in hooikoortsseizoen gewoon op 1 plek binnen paar dagen afrond. Nu is het eerst met grote grasmaaier. Vervolgens anderhalve week later de blazer en week later nog eens met de handgrasmaaier. Bij goede planning kan dat het maaien best binnen korte tijd na elkaar gebeuren en zullen (zeker nu) mensen met hooikoortsklachten blijer van worden. Van pollen houd je altijd last maar als er elke week de boel omgewoeld/gemaaid of opgeblazen wordt is het vele malen erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *