Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INZAMELINGSACTIE VOOR OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is een online inzamelingsactie gestart voor vier overtreders van de noodverordening in Schiedam. Onder de naam ‘ Schiedam met slagroom’ wordt geprobeerd om in totaal een bedrag op te halen van 1602,30 euro.

Met het geld wil initiatief Reinard Maarleveld de boetes betalen die zijn opgelegd aan Taco Nijman en Lou van Rossum en hun (schoon)ouders. De vier kregen onlangs een bekeuring voor het eten van een taartje in de tuin van de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam. Handhavers vonden dat de vier onvoldoende afstand hielden van elkaar. De boetes kregen veel aandacht bij de gevestigde media.

Er wordt bezwaar gemaakt tegen de boetes door de vier. Mocht de rechter besluiten dat de boetes onterecht zijn opgelegd dan gaat het ingezamelde geld naar de Voedselbank Schiedam.

Meer weten over de inzameling? Klik HIER.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam is vrijwel geheel met handhaving van de noodverordening bezig. Het resultaat is dat er de afgelopen weken al zeker 521 boetes zijn uitgedeeld. Het Openbaar Ministerie controleert alle ingestuurde processen-verbaal en erkent dat een deel van de boetes vooralsnog is afgekeurd.

Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een spoedwet. Op het voortduren van de noodverordeningen klinkt al enkele weken steeds meer kritiek van rechtsgeleerden en ook de onvrede in de Tweede Kamer groeit. Meerdere maatregelen die overheden inzetten rond de lockdown houden onvoldoende rekening met de privacy van burgers. In de gemeentewet staat expliciet dat noodverordeningen in tijden van crisis alle rechten mogen beperken, behálve de rechten die in de grondwet verankerd zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *