Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INWONERS HOEK VAN HOLLAND VINDEN DRUKTE GEEN PROBLEEM

HOEK VAN HOLLAND- Inwoners van Hoek van Holland hebben geen goed woord over voor de opstelling van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA). De burgemeester wil dat vooraf wordt bepaald hoeveel mensen er op de stranden worden toegelaten. ‘Wanneer het te druk is, worden de wegen afgesloten en wordt er gecommuniceerd dat mensen geen toegang meer krijgen. Dat geldt ook voor mensen die met de metro komen’, laat Aboutaleb weten.

Hoekenezen zien het probleem niet. Een greep uit de reactie op de sociale media:

‘Op het strand was er ruimte zat, mensen moeten alleen aangemoedigd worden om niet direct te gaan zitten, maar iets door te lopen. Ik ben van mening dat dit juist de charme van de hoek is. Op een warme dag is het druk met een gemoedelijke sfeer. Dat ik na een dag werken niet dichtbij huis kan parkeren is jammer, maar zeker niet vervelend.’ ‘Die enkele keer dat er zulke mooie dagen zijn en we een beetje parkeeroverlast hebben zijn op één hand te tellen! Als je daarover blijft mekkeren worden we straks opgezadeld met betaald parkeren, lekker dan?’ ‘Waarvoor hebben ze dan een metro verbinding aangelegd, lijkt mij dat je dan zonder problemen en overlast naar het strand kan zonder anderen tot last te zijn.’

Op zondag 22 maart werd de bereikbaarheid van het Hoekse strand voor het eerst bewust beperkt. Het grote aantal bezoekers van de zaterdag daarvoor zou onaanvaardbaar zijn. De Rotterdamse burgemeester kwam zelfs met een videoboodschap om iedereen van het strand te houden. Aanleiding was toen de bestrijding van een griepvirus (Covid-19).

Tussen eind maart en begin mei waren elk weekend de parkeerplaatsen aan de Badweg en Zeekant afgesloten door de gemeente. Eind mei werd het strandtenthouders verboden hun zaken volledig open te stellen. Het gebruik van de wc’s was niet toegestaan, wanneer badgasten daarvoor door het horecabedrijf moesten lopen. Eveneens was het niet toegestaan strandbedden te verhuren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *