RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INWONER WIL ‘AANPAK WOONOVERLAST’ TEGEN RESTAURANT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Eén klagende bovenbuurman van het Indonesisch restaurant Haven Indah in Maassluis drijft de eigenaar en zijn zoon tot wanhoop. Er zou geuroverlast zijn in het appartement van de bewoner aan de Haven, veroorzaakt door de keuken van Haven lndah. Bij het restaurant zegt men er er alles aan te hebben gedaan om de problemen te verhelpen. De DCMR en mr. Frank Visser (‘De rijdende Rechter’) hebben zich al in het conflict gemengd en de buurman heeft ook de gemeenteraad aangeschreven.

Volgens de boze bovenbuur is de overlast begonnen na de verbouwing van het restaurant in 2019, daarvoor was hier geen sprake van. ‘Onzin’, zeggen de mannen van Haven Indah: “De bovenbuur woont er amper een jaar. Vanaf zijn komst zijn de klachten begonnen. Vorige bewoners hebben nooit problemen gemaakt.”

‘In mei zijn de klachten gemeld aan de DCMR’, laat de bovenbuurman weten. Uit het onderzoek door de DCMR zou zijn geconstateerd, dat er sprake was van onredelijke stankoverlast in het bovenliggend appartement en de ondergrondse parkeergarage. Bij Haven Indah is daarop een en ander aangepast in de keuken met de afzuiginstallatie en blijft de achterdeur sindsdien gesloten. De boze buur schrijft: ‘De deadline om dit te realiseren is vastgesteld op 15 juli 2020. Helaas, na het verstrijken van de deadline is de stankoverlast gebleven. En dat niet alleen, ook de DCMR laat niets meer van zich horen, ondanks de vele meldingen van stankoverlast.’

Bij Haven Indah denkt men dat de oorzaak mogelijk ligt in het appartementencomplex, maar dat moeten de eigenaren zelf oplossen via hun VvE.

De bovenbuurman verwacht nu van de gemeente dat wordt ingegrepen volgens de procedure ‘Aanpak van Woonoverlast’, maar de wethouder reageert niet op de verzoeken om een afspraak te maken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “INWONER WIL ‘AANPAK WOONOVERLAST’ TEGEN RESTAURANT MAASSLUIS

  1. Kan die zeikert niet ergens anders gaan wonen of zijn gehoorapparaat wat zachter zetten? Dit is een van de weinige tenten waar je nog een beetje fatsoenlijk eten kan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *