Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘INTIMIDATIE DOOR JEUGD FITNESSHOEK MAASBOULEVARD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Groepen jongeren claimen het exclusief gebruik van de fitnesstoestellen op de Maasboulevard in Schiedam. Er zou spraken zijn van intimidatie. Dat signaleert een sportschoolhouder, die zijn bedrijf heeft op 800 meter afstand van de openbare toestellen. Hij is, uit het oogpunt van concurrentievervalsing, tegen het gratis aanbieden van de fitnesshoek. De wethouder belooft dat er zal worden gehandhaafd wanneer zaken escaleren.

Bij de fitnesstoestellen op de Maasboulevard zijn gedurende de proefperiode van 28 weken ruim 9800 gebruikers geteld door de gemeente. Het gaat om gemiddeld 350 gebruikers per week of 50 gebruikers per dag. Uit de gebruikersenquĂȘte van OpenSports blijkt dat het gaat om ten minste 500 unieke bezoekers. In de komende lente- en zomerperiode wordt een aanzienlijke stijging voorzien, omdat het weer dan (meestal) beter is. Ook wordt gewerkt aan een pilot om mensen met een beperking kennis te laten maken met de toestellen.

Ondertussen stellen omwonenden van de Maasboulevard al jaren dat het de spuigaten uitloopt met zaken als racen, herrie en drugsdealen aan de Waterweg (Nieuwe Maas). De toegang tot de Maasboulevard wordt al sinds september elke avond afgesloten met hekken van 22.00 tot 07.00 uur. De maatregel geldt tot er verkeersdrempels zijn aangebracht.

4 reacties op “‘INTIMIDATIE DOOR JEUGD FITNESSHOEK MAASBOULEVARD SCHIEDAM’

 1. Verwonderd? Nee hoor!
  Verbaasd ja! Dat ze geen geld eisen als anderen willen sporten op ‘hun’ fitness apparaten.
  Handhaven? Wie moet dat doen?
  Politie heeft andere prioriteiten. Stadswachtjes durven algmeen niet en vraag mij af of dat binnen hun bevoegdheid en taakstelling ligt.
  GroenLinks kan dit, samen met D66 en Denk, oplossen door al deze ettertjes en bontkraagjes fitnessapparaten te schenken.

 2. Mooie gemeente toch. Als dank voor racen, herrie en het nodige afval krijg je als dank fitnesstoestellen. Beetje tegenstrijdig om het dan in de avond af te sluiten voor doorgaand verkeer.

  1. Vermoedelijk gaat dat niet gebeuren.
   Voor schaken moet je meer dan 1 hersencel bezitten.
   De kans is bijzonder groot dat, dat soort volk niet aan deze eis voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *