RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘INTERNET IS BASISVOORZIENING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Vluchtelingen in Schiedam moeten een internetabonnement krijgen, daarvoor pleit raadslid Bart Voortman, namens GroenLinks en de fractie Van Dijk. De wens klinkt tijdens de raadscommissie bij bespreking van de overdracht van inburgeringstaken naar Stroomopwaarts (SOW). Verantwoordelijk wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) is het roerend eens met de wens voor een internetabonnement. Ooijevaar: “Inderdaad, je zou dat tegenwoordig wel als een soort van basisvoorziening kunnen zien.”

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks): “Inderdaad, want bij het voorschieten, zo noem ik het maar even, van de nutsvoorzieningen, de huur en de verzekeringen, daar zit internet niet bij. Je zou dat inderdaad tegenwoordig wel als een soort van basisvoorziening kunnen zien.”
Per 1 juli wordt de financiële administratie van de vaste lasten van vluchtelingen de eerste 6 maanden geregeld door SOW. Het betreft huur, verzekering en energielasten. Voortman: “Het viel onze fracties wel op dat er bij de vaste lasten geen internetaansluiting is inbegrepen. Dat is toch iets waarvan inmiddels algemeen wordt verondersteld noodzakelijk te zijn voor het onderwijs en ontplooiing.”

Vluchtelingen mogen in Schiedam de inboedel van hun eerste opvangadres meenemen bij een verhuizing, zo is in juni 2016 al besloten door het toenmalige stadsbestuur van CDA, D66, PvdA, SP en VVD. Vluchtelingen worden in Schiedam ondergebracht in tijdelijke huisvesting tussen reguliere sociale woningbouw.

Het bieden van nieuwbouw aan vluchtelingen en het direct binnenhalen van vluchtelingen vanuit het buitenland (zonder de route via het AZC) komen meermaals aan bod in het plan van aanpak ‘Huisvesting Statushouders’. Het plan uit oktober 2019 is grotendeels terug te vinden op de website van de gemeente.

12 reacties op “‘INTERNET IS BASISVOORZIENING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM’

 1. Tuurlijk,
  Uiteraard hoort daar op z,n minst een laptop bij.
  Geef ze ook nog een auto, kunnen ze hun familie buiten Schiedam opzoeken.
  Minderjarig? Is wel een contract te regelen met een deelscooterbedrijf en GroenLinks.
  Geen rijbewijs, geen probleem, komt ook wel een ontheffing voor of een potje voor.
  Rijden ze zonder rijbewijs houdt de politie ze niet aan. Willen wel maar zijn dan weer aan het profileren en discrimineren.
  Uiteraard 2 x per jaar een gratis vliegticket, kunnen ze lekker op vakantie naar hun land en terug kunnen ze gelijk wat neefjes meenemen. Heb je ook geen AZC nodig.
  Die lui zijn dan zo dankbaar en sociaal dat ze zoveel krijgen dat ze het aanbod voor werk afslaan en dit een Nederlander gunnen.
  Maar GroenLinks en D66 stemmers moeten achteraf niet huilie huilie doen.

  1. Ja zo gaat het altijd. Wij als rasechte Nederland /Schiedammers moeten er maar gewoon voor buffelen, gadver!

 2. Als ik om mij heen kijk en deze mensen op straat tegen kom dan lopen zij meestal met een Iphone in hun hand of aan het oor. Er is geen ene Iphone welke zonder internet kan werken. Dus stoppen met deze onzin. Men kan beter eens bij het onderwijs gaan kijken wat daar aan de hand is met de kinderen waarvan de ouders in de bijstand zitten en bij de voedselbank lopen. Daar kan beter wat meer geld ingestoken worden. En onze wethouder Ooijevaar moet zelf maar eens goed in de stad gaan rondkijken wat er echt loos is. Mischien gaat hij dan eens anders enken dan alleen maar aan vluchtelingen en statushouders.

 3. Om een verderfelijk systeem als rulings van de Belastingdienst waarmee Multinationals uit de hele wereld belastingen ontduiken en de idioot hoge belasting op arbeid in stand te kunnen laten is steeds ‘vers bloed’ noodzakelijk en bijgevolg de import van feitelijke loonslaven uit de hele wereld.

  Nederland heeft geld, goederen waaronder pick-up’s en ook wapense geleverd aan islamitische strijdgroepen waardoor een enorme massa vluchtilingen zou worden bewerkstelligd. Met name de Duitse Frau Merkel zei “kom mal hier’ omdat ook daar behoefte is aan inport-slaven om het walgelijke systeem gaande te kunnen houden terwijl daar net als hier in de Nederduitse deelstaat het geld werkelijk over de plinten klotst.

  Geimporteerde loonslaven met liefst een totaal afwijkende cultuur worden uiteraard niet in Scheveningen, Blaricum of Bloemendaal gehuisvest, maar wel onder het motto ‘verdeel en heers’ in arbeiderswijken waar het plebs vervolgens denkt ‘rechts’ te zijn in plaats van achterlijk en bijgevolg ook nog rechts heeft gestemd.

  Nou is ‘links’ stemmen in Nederland ook geen echte alternatief en dat zie je ook in de gemeenteraden waar bijvoorbeeld Groen Links of de SP de scepter zwaaien en burgers in het kader van her-opvoeding liefst in regionaal georganiseerde concentratiekampen plaatsen. Elke vorm van Socialisme is nog totalitairder dan het nationaal gepretendeerde liberalisme dat in werkelijkheid staat voor reactionair rechts.

  Waar een klein landje groot in is en links en rechts elkaar hebben gevonden, de formatie-komedie ten spijt…

 4. Een internet abonnement? Wat is dat? Volgens mij hebben we gewoon betere vluchtelingen nodig. Dus wanneer gaan we de Zuid Afrikaanse Boeren, de Joden en de vervolgde Christenen hier massaal als Vluchteling binnenhalen?

  1. Nu je het zegt,
   Wat te denken van de blanken uit Zimbabwe?
   Veruit de meerderheid van ‘vluchtelingen’ zijn lui met een moslim achtergrond, die halsstarrig blijven vasthouden aan hun geloof, het geloof (geweldadig) opleggen aan Christenen en op geen ene manier (spreekwoordelijk) water bij de ‘wijn’ willen doen om zich aan te passen.

    1. David Stevens, MDC-politicus, was de eerste blanke boer die vermoord werd. Tot 2003 zou maar liefst 95 procent van de 4500 blanke boeren in Zimbabwe van hun boerderij verdreven worden. Ze kregen geen enkele compensatie. Onder hen bevonden zich zestig Nederlandse boerengezinnen.26 jun. 2016
     En ga nu a.u.b. niet ‘ brullen’ dat deze boeren daar VOC nakomelingen waren en slavendrijvers waren. Deze boeren hebben het land opgebouwd en voor welvaart gezorgd, ook voor de oorspronkelijke bewoners. Kijk naar het heden en niet naar het verleden, dat was een andere tijdsgeest. De meerderheid van de bevolking wil de blanken weer terug, het land is naar de klote.

     1. Dat vonden de Duitsers ook in 1945. Wij zagen ze als bezetters. De Zimbabwanen zagen de blanken als bezetters. Niet zo gek als ieder blank gezin een tuintje heeft ter grootte van de provincie Utrecht terwijl de zwarte bevolking zich in townships mocht behelpen. Dus welvaart? Ja, maar voor wie?

 5. Dat geldt voor veel Afrikaanse landen, het verbaast mij dat de oorspronkelijke bevolking van de andere landen daar niet het voorbeeld van Robert Mugabe hebben opgevolgd. Dat was toch een verzetsstrijder voordat hij gek werd hoewel Europeanen hem als een terrorist zien. Maar wat Hans zegt klopt wel, een land bezetten om er zelf beter van te worden is een land bezetten, of het nou 80 jaar geleden is of 300 jaar geleden. De bezetter hier vond een verzetsstrijder een terrorist. Hier vindt men Mugabe of Biko een terrorist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *