RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INTERNATIONALE SFEER BIJ ‘DUTCH DISTILLERS FESTIVAL’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam presenteert zich met een bijzonder programma tijdens het IDDF, International Dutch Distillers Festival. Het Jenevermuseum zorgt tijdens de festivalweek voor de internationale sfeer. Uit Zambia, IJsland, Portugal, Ierland en Estland komen distillateurs naar Schiedam. Deze internationale distillateurs zijn in de week van 26 mei tot en met 3 juni te gast bij het Jenevermuseum.

Op uitnodiging van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam zijn de volgende distilleerderijen tijdens het IDDF vertegenwoordigd:

– Scoundrels Distilling Portugal – Blackwater Distillery Ierland – Iconic African Distillery Zambia – Eimverk distillery IJsland – Moe Distillery Estland

“Internationale distillateurs naar de bakermat van het Nederlands gedistilleerd halen, is een kans die wij als Jenevermuseum met beide handen aangrijpen”, aldus directeur Diederik van Bönninghausen. “Wij willen de distillateurs meenemen in het gehele festival. Dus niet alleen als gast maar ook zo veel mogelijk als participant. Bezoekers van het IDDF kunnen onze internationale gasten in het Jenevermuseum en in Schiedam ontmoeten.” Zij worden de gehele festivalweek begeleid door vrijwilligers van het Jenevermuseum.

Old Schiedam voor internationale distillateurs Tijdens de officiële IDDF kick-off-party in het Jenevermuseum op vrijdagmiddag 26 mei zijn de internationale distillateurs de eregasten. Burgemeester Cor Lamers overhandigt hen tijdens de openingshandeling van het IDDF een fles Old Schiedam. Tevens doen de internationale distillateurs gedurende die week een ‘bar take-over’ bij een aantal Schiedamse restaurants en cocktailbars. De distillateurs serveren dan hun favoriete drankjes, veelal gemaakt met producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn en brengen hun kennis over aan Schiedamse bartenders en gasten van de Schiedamse ondernemers.

Zaterdag 27 mei van 16.00 tot 17.30 uur sluiten de internationale distillateurs actief aan bij de cocktailworkshop in het Jenevermuseum. Deelname voor deze workshop is 30 euro. Maximaal vijftien personen kunnen deelnemen aan deze unieke workshop.

Op zondag 28 mei zijn de internationale distillateurs present in de bar van het Jenevermuseum tijdens het ‘Kopstoot Festival’ van 12.00 tot 23.00 uur in de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Toegangsprijs voor dit festival is 10 euro. Dit festival vindt plaats in het kader van ‘IDDF Around Town’.

Gedurende de week gaan de distillateurs op bezoek bij Schiedamse collega’s. Deze bezoeken staan in het teken van kennisuitwisseling. Diederik van Bönninghausen: “Het Jenevermuseum wil op deze wijze zijn rol innemen als kennisinstituut en de cocktail- en distillersscène van Nederland, Europa en de wereld naar Schiedam halen. Net zoals de Schiedamse jenever ooit over de hele wereld werd geëxporteerd. Daarmee keert het gedistilleerd weer terug naar de oorsprong, Schiedam.”

Het IDDF wordt afgesloten op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni met ‘IDDF in Concert’ bij de Glasfabriek. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is daar vertegenwoordigd met een bar waar zijn producten verkrijgbaar zijn en informatie over het proces van distilleren wordt gegeven. Ook dan zijn een aantal internationale distillateurs aanwezig.

Meer informatie over het programma van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is te vinden op www.jenevermuseum.nl en over het IDDF op www.iddf.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *