Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSTEMMING MET VERPLICHTE SLUITING (HORECA)BEDRIJVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De horecabedrijven in Schiedam geven goed gehoor aan de oproep om tot sluiting over te gaan. De coffeeshops zijn inmiddels gesloten. Dat stelt het team Handhaving en Toezicht van de gemeente vast. Voor het bezorgen van maaltijden is voorlopig de lijn dat dit door mag gaan (afhalen mag niet).

Minister Bruno Bruins (VVD) heeft vanmiddag op de persconferentie bekend gemaakt dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf vanavond 18.00 uur hun deuren moeten sluiten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops moeten dicht. De verplichte sluiting duurt in ieder geval tot en met 6 april.

Ook alle scholen in Nederland blijven vanaf morgen dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Raadslid Tom Janssen (VVD): ‘Voortaan kijk ik RTLnieuws bij breaking news. De NOS maakt liever een schaatsuitzendig af dan dat het een belangrijke persconferentie van begin af aan uitzendt.’ Janssen krijgt bijval van Monique Rotteveel (LOS) en Bilal Badri (PvdA).

De PVV en Forum voor Democratie hebben de afgelopen periode al herhaaldelijk op de maatregelen aangedrongen, maar vonden een Kamermeerderheid en het voltallige kabinet met premier Rutten (VVD) tegenover zich.

Een gezamenlijke motie van Denk en FvD om alle scholen te sluiten werd afgelopen vrijdag nog weggestemd door: SP, VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, Van Haga (zetelrover VVD), D66 en de ChristenUnie.
De eerste zogenaamde corona-dode in Nederland viel vorige week vrijdag: een 86-jarige man bezweek in een Rotterdams ziekenhuis aan onder meer de gevolgen van ‘het virus’. Inmiddels staat de teller op twintig doden tot nu toe die op de een of andere manier zouden zijn toe te schrijven aan Corona.

De experts van het RIVM meldden eind januari dat de kans klein was dat het virus Nederland zou bereiken. Eind februari werden evenementen (Carnaval) niet afgezegd; na het eerste geval werden geen aanvullende maatregelen genomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “INSTEMMING MET VERPLICHTE SLUITING (HORECA)BEDRIJVEN SCHIEDAM

  1. Terecht is ook het beste kabinet sinds de 80jarige oorlog. Echt je vraagt je af hoe dom de NL’er kiezer is en dan denk je de bodem bereikt te hebben en dan wint de PvdA weer. Om te huilen maar het volk krijgt de regering die het verdient.

  2. Blijft toch verbazingwekkend dat nos reporter juist d66 noemt als DE partij die oproept tot overgaan sluiten scholen…stemplaatje hebben we allemaal wel gezien..

  3. Schiedam staat al onder zware druk mbt winkel gelegenheid en nu word de horeca ook nog eens hard aangepakt. Vele restaurants moeten sluiten en mogen alleen maar thuisbezorgen terwijl de vaste lasten doorlopen. Onvermijdelijke dat vele horeca gelegenheden faillissement zullen aanvragen. In allen overige landen waar “het op slot is” onder andere in België spreekt hun Minister Maggie de Block van volksgezondheid wel uit dat er afgehaald mag worden. Zie onderstaand link https://m.standaard.be/cnt/dmf20200313_04888217
    5,1 miljard staatssteun is gewoon een verkapte lening afsluiten tegen rente bij de bank. De overheid verwacht dat allen horeca gelegenheden liquiditeit hebben om 3 weken stil te liggen het kabinet zou een bezoek moet brengen aan Schiedam de armste gemeente van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *