Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘INSPRAAK AAN DE KANT BIJ WONINGBOUW BROEKPOLDER VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De inspraak voor Vlaardingers is aan de kant gegooid door de gemeenteraad. Tot die conclusie komt het AOV, nadat een bijna unanieme gemeenteraad (minus het AOV) vorige week liet vastleggen dat woningbouw in de Broekpolder uit deze boze is tijdens het participatietraject voor de Woonvisie. Conclusie AOV: De inwoners mogen geen mening hebben noch zich uitspreken over bouwen in de Broekpolder. Dit onderwerp moet geblokkeerd worden. ‘Beperking van inspraak toont dat je de bevolking niet vertrouwt!’

Namens de PvdA liet hun fractievoorzitter vorige week weten dat het erom gaat dat er een randvoorwaarde moet komen voor het participatietraject over de Woonvisie. Stefanie Solleveld (PvdA): “Want wij vinden dat het ook bij iedere inwoner of organisatie duidelijk moet zijn dat het geen zin heeft om een discussie over woningbouw weer aan te zwengelen, omdat anders de gemeenteraad uiteindelijk weer zal moeten gaan zeggen dat, dat niet gaat gebeuren.”

Raadslid Nol Kloosterman (AOV): ‘De voorstemmers zeggen dat de inwoners vooraf moeten weten dat ze geen inspraak krijgen, want over de Broekpolder weet de gemeenteraad het beter dan de burger, ondanks dat ze al heel wat jaren verkondigen dat de gemeente voor de burger is.
Inspraak is zo belangrijk…, maar nu even niet.’

Bij Omroep Vlaardingen heeft wethouder Ivana Somers (Leefbaar) gesuggereerd dat de vraag naar woningbouw in de Broekpolder medio september zomaar eens zou kunnen opduiken bij de bijeenkomsten voor de nieuwe Woonvisie. Somers: “ Ik verwacht dat, dat uit het participatietraject gaat komen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *