Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSPECTIE BRANDKRANEN BEDRIJVENTERREIN NIEUW MATHENESSE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op bedrijventerrein Nieuw Mathenesse in Schiedam-Oost zijn zaterdagmiddag de brandkranen gecontroleerd door de brandweer. Onder meer de bluswatervoorziening in de Nieuw Mathenesserstraat (hoek Nieuwsticht) onderging een keuring.

De controle is aanvullend op het onderhoudsprogramma van het waterbedrijf. Bij de controle van een brandkraan door de brandweer is het niet toegestaan dat hierbij de brandkranen worden geopend, vanwege de kans op vervuiling van het drinkwaternet. Geconstateerde gebreken aan brandkranen kunnen door de gemeente of brandweer aan het waterleidingbedrijf worden doorgegeven, waarna het waterleidingbedrijf zo spoedig mogelijk zal zorgen voor herstel.

Op 20 december 2019 brak een grote brand uit bij een legale hennepplantage in de Mathenesserstraat. De brandkraan in de straat is die avond en nacht langdurig gebruikt. Bij het bedrijf werd medicinale wiet gekweekt.

1 reactie op “INSPECTIE BRANDKRANEN BEDRIJVENTERREIN NIEUW MATHENESSE SCHIEDAM

  1. Ligt medicinale wiet in dezelfde lijn als medicinale coke, medicinale crack, medicinale jenever en medicinale zware shag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *