Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSCHRIJVING EERSTE SCHIEDAMSE POETRY SLAM GEOPEND

SCHIEDAM- De voorrondes van de eerste Schiedamse Poetry Slam gaan ondanks het coronavirus door: woordkunstenaars gaan via livestream de strijd aan op 30 april. Schrijf u nu in!

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan. Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artists tot Dichter des Vaderlands – en alles dat daarbuiten of tussenin valt. De geplande evenementen gaan door: de voorrondes en finale van de eerste Schiedamse Poetry Slam zal online plaatsvinden.

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. Het afgelopen seizoen was de Rotterdamse Poetry Slam een doorslaand succes: naast een buitengewoon goede sfeer, ontwikkelde zich veel nieuw talent vanuit de verschillende takken van de woordkunst. Schiedamse dichters waren tot nu toe nog genoodzaakt naar Rotterdam toe te trekken: tijd voor een eigen Schiedamse Poetry Slam.

In de beide voorrondes ( 30 april en 7 mei) is plaats voor 8 deelnemers per keer. Vol = vol, dus meld u snel aan via het inschrijfformulier. Uit beide voorrondes gaan 2 deelnemers door naar de finale op 14 mei . De winnaar wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam , najaar 2020. Ook winnen de finalist én de runner-up een winnaarspakket met onder meer een plek in de programmering van cultureel festival Proef de Plantage, coaching verzorgd door Verbalism en een literaire goodiebag. De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.

Aanmelden tot 16 april via schiedamsepoetryslam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *