WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSCHRIJVEN VOOR NIEUWBOUW SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Geïnteresseerden kunnen nu inschrijven voor een van de koopwoningen die moeten verrijzen aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 57 in Schiedam-Nieuwland. Het gaat om 36 eengezinswoningen met 2, 3 of 4 woonlagen variërend van 98m2 tot ruim 200m2. Elk met een terras van tenminste 65m2 en eigen overdekte parkeerplaatsen.

Tegen het plan bestaat weerstand vanuit de omgeving. Het verzet komt vooral uit de Dirk Gerhardstraat (het oude Bolsterrein). De bewoners van deze straat zijn al jaren tegen de plannen voor woningbouw op de plek van een oud kantoorpand. Zo is door de omwonenden bezwaar gemaakt tegen het kappen van een rij bomen. Die zou gevolgen hebben voor het stedelijk ecosysteem: “Je kan niet zomaar een stukje groen wegkappen.”

Dit oude kantoorpand aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan wordt gesloopt.
Het oude kantoorpand aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan wordt gesloopt om plaats te maken voor de eengezinswoningen met een parkeergarage. Het huidige parkeerterrein met groenstrook zal verdwijnen.

In september 2015 waren dezelfde omwonenden fel gekant tegen de mogelijke bouw van tweeënnegentig starterswoningen op dezelfde locatie, voor jonge alleenstaanden en jonge stellen zonder kinderen. Alleenstaanden en jonge stellen dragen, naar het idee van de buurt, niet bij aan het versterken van de sociaal – economische situatie van Schiedam, dus kwamen de omwonenden in verzet.

Een jaar later was de buurt tegen de eventuele bouw van levensloopbestedingen appartementen voor honderdachtendertig ouderen. Veel te massaal, oordelen de omwonenden. Bovendien wordt het complex voorzien van twee extra woonlagen. Tegen de afspraken, vond de buurt.

3 gedachten over “INSCHRIJVEN VOOR NIEUWBOUW SCHIEDAM-NIEUWLAND

  1. Waar komt dat enorme weiland in Nieuwland ineens vandaan? En… is dit Nieuwland wel? Ik zie nergens afval liggen.

  2. Wat een NIMBY figuren die bezwaar maken of zou het om een afkoopsom te doen zijn. Ik zeg bouwen, we hebben woningen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *