Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSCHRIJVEN KUBBTOERNOOI VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Kubb, u kent het spel misschien van de camping of het strand. Het Scandinavische werpspel wordt steeds populairder, tot groot plezier van de leden van Troje, één van de eerste officiële kubbverenigingen in Nederland. Troje organiseert, naast het spelen van een paar potten kubb elke woensdagavond, ook jaarlijks een eigen kubbtoernooi: de Vlaardingse Viking. ‘De eerste editie van de Vlaardingse Viking was vorig jaar zo’n succes dat we dit jaar inschrijvingen hebben uit het hele land en zelfs uit België!’, aldus voorzitter Keston Pollard.

Kubb wordt gespeeld in teams van 3 tot 6 personen. Sommige teams kubben fantastisch goed en serieus, andere gaat het puur om het plezier; maar het samenspel, de gezelligheid en de sportiviteit komen altijd op de eerste plaats! Op kubbtoernooi de Vlaardingse Viking is iedereen en elk spelniveau welkom. Zelfs als u nog nooit gekubbt hebt kunt u meedoen. ‘Dan leggen we je het gewoon uit tijdens het eerste potje van het toernooi, of beter nog: kom eens langs bij Troje op woensdagavond; we trainen tussen 19:00 en 21:00’, aldus Pollard.

Het toernooi dat op 15 juni gehouden wordt is het bezoeken waard, ook als u niet meespeelt. ‘De Vlaardingse Viking is een feestje!’, aldus Martijn Odijk, medeorganisator. ‘Er hangt een heel relaxte sportieve sfeer op de velden. Er wordt veel gelachen en gejuicht. Sponsor Vulcaan is aanwezig met een ruime keus aan speciaalbieren. Er is live muziek van o.a. The Band Band en we eindigen de dag met een barbaarse BBQ.’

Doe gezellig mee aan het toernooi of kom langs om kennis te maken met kubb, Troje legt u de spelregels graag uit. Wilt u nu al meer weten over kubb of Troje? Kijk dan op www.troje.nu
Kubbtoernooi Vlaardingse Viking is op zaterdag 15 juni en start om 10:00 op het terrein van Honk- en Softbalvereniging SC Vlaardingen Holy, Zwaluwenlaan 480 in Vlaardingen.
Meer informatie en het inschrijfformulier vindt op Facebook en www.vlaardingseviking.nl

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *