Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INSCHRIJVEN AANBESTEDING METRO TOT STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De aanbesteding van het laatste deel van de Hoekse Lijn is gestart. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) bekend gemaakt. Na de zomer wordt duidelijk welke partij het metrospoor tot aan het strand mag gaan realiseren.

Aan de Badweg zijn al voorbereidingen getroffen om in de komende 2 jaar het nieuwe Metrostation Hoek van Holland Strand te kunnen bouwen. Naast een nieuw metrostation krijgt het strand van Hoek van Holland ook een nieuw plein. De ambitie is om het metrostation en het plein gelijktijdig in 2022 op te leveren.

Ondertussen is er geronde twijfel over de veiligheid van het detectiesysteem dat de RET en de gemeente Rotterdam willen inzetten bij de bovengrondse kruising van de metro met de Strandweg in Hoek van Holland. Prorail heeft slechte ervaringen met een min of meer vergelijkbaar detectiesysteem dat verkeer moet waarschuwen en tegelijk de metro moet afremmen. Er waren bij een zelfde soort systeem teveel storingen. Van Gils wil voorlopig niets wijzigen aan de plannen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *