Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INRICHTINGSKOSTEN VLUCHTELINGEN SCHIEDAM: 250.000 EURO

** Er wordt niet geregistreerd hoeveel asielzoekers hun verblijfsvergunning kwijtraken wanneer ze zich misdragen hebben. Daardoor heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie geen idee of en hoe vaak dit gebeurt. Op aandringen van de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Dijkhoff het juist mogelijk gemaakt om een verblijfsvergunning sneller af te pakken. Als een asielzoeker wordt veroordeeld tot een celstraf van zes maanden of langer, dan kan hij in theorie zijn verblijfsvergunning kwijtraken, of de vergunning wordt hem geweigerd als hij die nog niet heeft (Bron: BNR).
Er wordt niet geregistreerd hoeveel asielzoekers hun verblijfsvergunning kwijtraken wanneer ze zich misdragen hebben. Daardoor heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie geen idee of en hoe vaak dit gebeurt. Op aandringen van de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Dijkhoff het juist mogelijk gemaakt om een verblijfsvergunning sneller af te pakken. Als een asielzoeker wordt veroordeeld tot een celstraf van zes maanden of langer, dan kan hij in theorie zijn verblijfsvergunning kwijtraken, of de vergunning wordt hem geweigerd als hij die nog niet heeft (Bron: BNR).

SCHIEDAM- Het college van B en W wil 250.000 uittrekken voor het gereedmaken voor de opvang van vluchtelingen in het schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat in Schiedam-Nieuwland. Het kwart miljoen zou nodig zijn voor het inrichten van het schoolgebouw met meubilair en de directe omgeving van het gebouw.

Eerst zal worden gekeken of het mogelijk is deze investering te dekken uit eventueel toekomstige opbrengsten bij een mogelijke (her)ontwikkeling van de locatie.  Wanneer dit niet mogelijk is komt de volledige 250.000 euro voor rekening van de belastingbetalers. Op 26 januari wordt aan de gemeenteraad  gevraagd hiermee in te stemmen.

De volksvertegenwoordigers hebben zich vrijdag, tijdens de inloopbijeenkomsten voor de omwonenden, een beeld kunnen vormen van de locatie, de opvangmogelijkheden en de reactie vanuit de buurt.

 

Zie ook: Groeiend verzet vluchtelingen Schiedam.

Legitimatieplicht buren vluchtelingen Schiedam.

Geen camera tegen drugsoverlast Schiedam.

 

4 reacties op “INRICHTINGSKOSTEN VLUCHTELINGEN SCHIEDAM: 250.000 EURO

  1. Zo lang de mensen die nu aan het roer staan aan de macht blijven, zal er niets veranderen. De enige manier waarop het zonder geweld kan veranderen, is via de stembus

  2. “Wanneer dit niet mogelijk is komt de volledige 250.000 euro voor rekening van de belastingbetalers.” Fout! Het gaat altijd om geld van ons de belastingbetalers. Ook bij herontwikkeling gaat het in veel gevallen om subsidiegeld uit de pot met gevuld met onze zuurverdiende euro’s. Het is niet anders in de door en door socialistische land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *