Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INNEN BOETES DEELSCOOTERS SCHIEDAM ONDUIDELIJK

SCHIEDAM- Het innen van boetes, voor het verkeerd parkeren van deelscooters in Schiedam, is nog omgeven met vragen. Hoewel de wethouder al spreekt over een verhuurverbod is onduidelijk wie het verschuldigd geld in ontvangst neemt van de bekeuringen.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) tijdens de raadscommissie: ā€œJa, voor zover ik het heb begrepen; een boete wordt uiteraard op kenteken gegeven en vervolgens weet de deelscooteraanbieder, natuurlijk, wie de laatste huurder is geweest en wie hem zo heeft geparkeerd. Ik neem aan dat de deelscooteraanbieders wel zo wijs zijn om de boete dan door te leiden naar de laatste huurder.ā€

Na de zomer wordt de APV aangepast om overlast van deelscooters in Schiedam aan te pakken. Dat heeft de wethouder al laten weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad naar de voortgang van de beloofde aanpak, waarop in november al is aangedrongen door de raad.

2 reacties op “INNEN BOETES DEELSCOOTERS SCHIEDAM ONDUIDELIJK

  1. Gewoon alle verkeerd geparkeerde deelscooters in beslag nemen en riesaikelen tot wc rol houders. Dan nokt die verhuurder er vanzelf wel mee.

  2. Een boete voor verkeerd of hinderlijk parkeren wordt uitgeschreven door de politie of stadswachtjes.
    Het zijn zgn Mulderfeiten.
    Deze worden ingestuurd naar het CJIB.
    Het versturen van de verkeersboete en het innen van de verkeersboete is een wettelijke taak van het CJIB. Het CJIB heeft daarom voor deze taak de rol van verwerkingsverantwoordelijke.
    Als eigenaar ben jij verantwoordelijk voor het betalen van boetes. Heb jij de overtreding niet begaan, zorg je maar dat de bestuurder aan jou gaat betalen. Lukt dat niet dan heb jij een uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *