RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INGRIJPEN POLITIE BIJ STATION SCHIEDAM CENTRUM

SCHIEDAM- Op station Schiedam Centrum zijn vrijdagavond drie processen-verbaal uitgedeeld door de politie. De boetes zijn opgelegd in verband met het onnodig ophouden (hangen).

Agenten grepen in op basis van ontvangen meldingen. Het station staat bekend als overlastlocatie. De politie gaat voor een repressieve aanpak: Men wil van het ongewenste gedrag af, het bestraffen ervan moet de oplossing brengen.

De afgelopen tijd zijn vaker acties geweest in verband met aanhoudende overlast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “INGRIJPEN POLITIE BIJ STATION SCHIEDAM CENTRUM

  1. Jammer dat dit gebeurd en uit de handen loopt.
    In het recente verleden bestond er spoorwegpolitie algemene opgeleide agenten met daarna een specialistische opleiding mbt spoor. Dit was een speciale afdeling binnen de Nederlandse politie (klpd) welke gespecialiseerd was in alles wat met het spoor te maken had. Van assistentie aan treinpersoneel, overlast in treinen, op stations tot zelfdodingen en supporters. Helaas is deze dienst opgeheven binnen de Nationale politie en worden al deze zaken afgehandeld door algemeen opgeleide politieagenten die geen specialistische opleiding hebben gevolgd die weinig affiniteit hebben met het spoor en daarnaast ook nog veel ander werk moeten doen. In mijn optie is het dweilen met de kraan open op deze manier. In het verleden werd er in het winkelcentrum Nieuwe Passage ook veel rotzooi getrapt, elke koopavond was het raak. Door veel inzet van politie en later ook van stadswachten is de overlast veel minder geworden. Helaas is deze inzet vrijwel niet te verwachten van de politie daar deze op meer zaken worden ingezet.

  2. Meer aandacht en regelmatige controle van politie en boa’s van iedereen die in de stationshal niets te zoeken heeft. Bij de ingang grote waarschuwingsborden plaatsen met direct bekeuren als gevolg. Ook moet ik zeggen dat het plein en de hal van het station er niet bepaald uitnodigent bij liggen. Alleen om te hangen bij slecht weer en verveling van jeugd met daaruit vloeiend een onveilig gevoel van bezoekers van het openbaar vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *