WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERMES DVS-VICTORIA’04

SCHIEDAM- De belangen waren groot voor beide partijen, want wel of geen kampioenschap te behalen. Met twee verliespunten minder dan de thuisclub ging Victoria’04 de strijd aan. Na een nerveus begin kwamen beide ploegen meer in het spel. Victoria’04 schuwde de aanval niet, doch legde wel het accent op de verdediging. Het was moeilijk spelen met de harde wind in de rug. De achterhoede van Hermes DVS klaarde het vele werk naar behoren. Aan de overzijde moest doelman Jochem van der Hoff een paar keer handelend optreden. Kort voor de rust wist hij het antwoord op een knalhard schot van een aanvaller van Hermes DVS.

In de tweede helft was het Hermes-DVS dat, met wind mee, voortdurend het doel van Victoria’04 bestookte. Dat gebeurde vooral met lange ballen door het midden, die vooral in het eerste kwartier van de tweede helft voor wat gevaar zorgden. Het hartstochtelijk aanvallen van de blauwhemden bood de Vlaardingers de ruimte voor counters. In de 66-ste minuut was het zo’n in de tweede helft spaarzame aanval van de gasten die het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. Een Vlaardingse vrije trap werd in de rebound van dichtbij door Nailey Girigorie hoog in de touwen achter Aykut Nargün geschoten: 0-1.

Victoria’04 deed er alles aan om de zege mee naar huis te kunnen nemen. Verschillende gele kaarten leverde het op voor tijdrekken, o.a. voor de doelman, en voor stevige overtredingen. Een kwartier voor tijd was er ook direct rood voor een overtreding van Lars Kortleven.

Hermes-DVS veerde met een man meer wat op, leek weer over nieuwe energie en hoop te beschikken, maar het pompen van de bal in de doelmond leverde niet echt grote mogelijkheden op. Door de ruimte was de beste kans zelfs in het Schiedamse doel te noteren. Invaller Raydrick Kleinmoedig ging weer eens op avontuur en kwam in een 1 op 1 situatie met de doelman van de thuisclub. De bal stuitterde van de binnenkant van de paal het veld weer in, in handen van Aykut Nargün.

De Vlaardingers vierden de zege als ware het kampioenschap van de vierde klasse G al binnengehaald. Zover is het nog niet. Feit is dat Victoria’04 nu 5 verliespunten minder heeft dan Hermes-DVS.

Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Lars de Visser, Oscar Knecht, Robbin Winsveen, Bart van der Hoeven (Nils Gliszmann), Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Osman Ünnu, Lars Kortleven, Vincent van den Bogerd (Raydrick Kleinmoedig), Nailey Girigorie.

Hermes DVS-Victoria’04 uitslag 0-1 (bij rust 0-0).

Doelpunt Victoria’04: Nailey Girigorie.