WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM HOUDT VAST AAN DRIJVENDE AZC’S

ROTTERDAM- Tot zeker volgend jaar november blijven de diverse cruiseschepen liggen, die in Rotterdam dienen als asielzoekerscentra. Het gemeentebestuur (Leefbaar Rotterdam, VVD, Denk, D66) heeft besloten de huurcontracten van de schepen tot november 2023 te verlengen. Daarnaast is besloten nog twee extra schepen te huren voor de huisvesting van nog eens 300 asielzoekers.

Alleen de huisvesting van Oekraïners op het cruiseschip De Volendam stopt op 14 september. Van de Oekraïners die op De Volendam verblijven is in de regio afgesproken dat Rotterdam er 700 huisvest en de regiogemeenten 500.

Daarnaast heeft het Rotterdamse stadsbestuur besloten per 1 november aanstaande de capaciteit van 500 opvangplekken bij voorkeur in te zetten voor de opvang van aan Rotterdam gekoppelde vluchtelingen. Rotterdam wil de vluchtelingen zo snel mogelijk naar Rotterdam halen, om de Nederlandse asielinstroom op gang te kunnen houden.

Voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen heeft Rotterdam voor 14 september nog 700 plekken nodig. Inmiddels is zicht op 408 tijdelijke plekken op verschillende locaties in de stad. Dit betreft leegstaande kantoorpanden, voormalig verpleeg- en verzorgingshuizen en woningen met een sloopbestemming.

4 reacties op “ROTTERDAM HOUDT VAST AAN DRIJVENDE AZC’S

  1. Zo, dat Leefbaar Rotterdam heeft wel even wat uit te leggen aan hun kiezers, me dunkt!

    Hoe deden ze dat ook alweer toen die Eerdmans (thans in de Tweede Kamer met zijn Judas Alliantie 21) op het pluche van zijn wethouderszetel wilde blijven zitten? Toen dat AZC in de Beverwaard er daardoor gewoon kon komen?

    Lekker partijtje geworden, dat Leefbaar Rotterdam.

  2. In centrum Rotterdam ligt sinds voorjaar een cruiseboot, eerst voor Oekraïense vluchtelingen. Nu al maanden alleen voor asielzoekers. Omwonenden werden pas op de dag van transitie geïnformeerd. Alles geruisloos verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *