Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REGENACHTIG WELKOM QUEEN MARY 2 IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Het luxe cruisschip ms Queen Mary 2 vertrekt straks bij Cruise Port Rotterdam. Voor het eerst sinds 2012 lag zij weer even in Rotterdam aan de Wilhelminakade. Ruim op tijd verscheen ze vanmorgen rond 06.30 uur op het water ter hoogte van Katendrecht. Ze vertrekt rond 21.00 uur naar Zeebrugge, maar op 13 september is ze weer in Rotterdam.

De Queen Mary 2 is een passagiersschip dat zowel als cruiseschip, oceaanlijner, of lijnschip wordt gebruikt. Op het moment van tewaterlating in 2003 was ze het grootste passagiersschip ooit gebouwd. Het schip werd naar koningin Mary van het Verenigd Koninkrijk genoemd, grootmoeder van koningin Elizabeth II, die haar doopte op 8 januari 2004. In april 2006 kwam de Freedom of the Seas in de vaart, dat nog groter is.

Aan boord van de Queen Mary 2 zijn onder meer tien restaurants, veertien bars en vijf zwembaden. Afhankelijk van welke hutcategorie u heeft geboekt, kunt u dineren in de Queens Grill, Princess Grill of het Britannia Restaurant. Alle restaurants zijn bij de cruiseprijs inbegrepen en u kunt hier terecht voor een veelzijdig ontbijt, lunch en diner. Het schip is 345 meter lang en 72 meter hoog en er kunnen 2620 passagiers aan boord.

1 reactie op “REGENACHTIG WELKOM QUEEN MARY 2 IN ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *