RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INGEHOUDEN WOEDE OM SUBSIDIESTOP SCHIEDAMSE OUDERENVOORZIENINGEN

SCHIEDAM- De fracties van AOV en OPS slaan aan (‘met verbijstering en ingehouden woede’) op het gerucht dat de subsidie wordt gestopt voor de wijkfunctie van zeven locaties van de Frankelandgroep. De twee partijen verzoeken het stadsbestuur om opheldering.

De fracties laten weten: ‘Wij vinden het onbegrijpelijk, dat de subsidie wordt beëindigd voor de wijkfunctie van de vier Schiedamse zorglocaties Frankeland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Spaland en de activiteiten in de drie ontmoetingscentra van de Frankelandgroep, te weten in de Nieuwe Harg, de Valm en de Suite.’ Het AOV en de OPS hebben vernomen dat het gemeentebestuur zich heeft gebaseerd op zwaarwegend advies door de ambtelijke beoordelaars. Volgens de twee ‘beoordelaars die niet weten dat aanleuners wijkbewoners zijn, noch bekend zijn met de locatie van Frankeland.’

De fractie willen onder meer weten of het college het met hen eens is, dat ouderenmishandeling en financiële uitbuiting van ouderen eerder aan het licht komt wanneer ouderen aan faciliteiten en activiteiten deelnemen van zorglocaties? En kan het college aangeven hoe deze stellingname past in het samenwerkingsverband eenzaamheidsbestrijding ‘Een tegen eenzaamheid’?

1 reactie op “INGEHOUDEN WOEDE OM SUBSIDIESTOP SCHIEDAMSE OUDERENVOORZIENINGEN

  1. De ouderen zijn een last en een kostenpost. Grof schandalig dat de mensen die dit land hebben opgebouwd en ons vrijheid hebben gegeven zo geschoffeerd worden en minder en minder zorg krijgen. Ik haat dit land meer en meer. We hebben met managers te maken die niet weten hoe snel ze hun ouders moeten lozen om hun eigen carrière te maken. Deze mensen hebben 0 emphatie. Ik werk in de thuiszorg en ik zie schrijnende gevallen, eenzaamheid, mensen die intern willen wonen maar niet mogen omdat ze nog te goed zijn. Wat willen ze nou ….. Het is om je haren uit je kop te van willen trekken zo frustrerend……. Bedankt gemeente Schiedam, ga maar voor de vluchtelingen rennen want dat is schijnbaar onze toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *