WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 ROTTERDAM: ‘INFLATIE ZORGT VOOR ONGELIJKHEID BIJ KINDEREN’

ROTTERDAM- De subsidie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur is mogelijk ontoereikend, denkt de fractie van D66 in de Rotterdamse gemeenteraad.

Deze week heeft de NOS naar buiten gebracht wat D66 Rotterdam zorgen baart. Organisaties zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur vrezen namelijk dat de hoeveelheid kinderen dat geen sport- of muziekles kan volgen door de huidige inflatie, verder zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat sommige kinderen van ouders met een smalle beurs niet dezelfde dingen kunnen doen als hun klasgenoten. Naast het feit dat sportengezond is en muziek belangrijk voor de culturele ontwikkeling, kan deze ontwikkeling ook voor sociale uitsluiting zorgen. In bredere zin maakt onze fractie zich zorgen over organisaties die subsidie ontvangen gemeente en hoe de effectiviteit van hun werkzaamheden mogelijk deels in het geding komt door de inflatie.

1 reactie op “D66 ROTTERDAM: ‘INFLATIE ZORGT VOOR ONGELIJKHEID BIJ KINDEREN’

  1. Dit is altijd zo geweest, de een heeft nou eenmaal meer geld dan de ander. Het voordeel is dat het nu een meerderheid wordt i.p.v. een minderheid. Voelen ze zich geen buitenbeentje meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *