WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLEINER WONEN IN SCHIEDAM? DIT ZIJN DE VOORDELEN

Zit je eraan te denken om te verhuizen naar een kleinere woning in regio Schiedam? Dan is het goed om te weten welke voordelen dit biedt voor jou. Bij een verhuizing komt veel kijken. Van het zoeken naar verhuisbedrijven in jouw regio tot het inpakken van je spullen en het doorgeven van je adreswijziging aan verschillende instanties: het hoort er allemaal bij. Welke voordelen het voor jou heeft om kleiner te wonen? Wij zetten het voor je op een rij, zodat je makkelijker kunt bepalen of dit iets voor je is of niet!

Je bespaart geld

Een van de grootste voordelen van kleiner wonen is het feit dat je makkelijk geld bespaart. Niet alleen is het kopen van een kleiner huis een stuk goedkoper dan wanneer je een groter huis koopt, ook liggen de vaste lasten vaak lager. Zo ben je minder geld kwijt aan de hypotheek en ook aan energiekosten omdat je een kleinere ruimte verwarmt. Bovendien betaal je minder aan onderhoudskosten, omdat je te maken hebt met een kleiner woonoppervlak. Kleiner wonen is dus in veel opzichten voordeliger.

Minder spullen nodig

Een andere reden om kleiner te wonen, is omdat je daarbij minder spullen nodig hebt. Je hebt tenslotte minder ruimte thuis en daardoor heb je niet onbeperkt ruimte om spullen te plaatsen. Je krijgt door kleiner te wonen dus de kans om eens kritisch naar je bezittingen te kijken. Heb je bepaalde bezittingen al voor een lange tijd niet gebruikt of ben je deze zat? Verkoop deze dan of maak iemand anders er blij mee. Dat je in een kleinere woning minder spullen nodig hebt, zorgt er daarnaast ook voor dat je minder hebt om te onderhouden.

Beter voor het milieu

Vind je het belangrijk om in je dagelijks leven rekening te houden met het milieu? Dat is mooi meegenomen als je kleiner wilt wonen, want in dat geval ben je milieuvriendelijk bezig. Hoe kleiner de woonruimte, hoe minder energie je verbruikt. En hoe minder energie je verbruikt, hoe beter dat is voor het milieu! Door kleiner te wonen draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Makkelijker schoonmaken

Wat ook een voordeel is van verhuizen naar een kleinere woning, is dat het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Je hoeft namelijk een minder groot woonoppervlak schoon te maken. Minder ramen, een kleinere badkamer en slechts een paar kamers die je moet opruimen. Het kost je allemaal een hoop minder tijd ten opzichte van in een grote woning en daardoor houdt je tijd over. Wel zo fijn!

Nu je meer weet over de voordelen van verhuizen naar een kleinere woning, is het makkelijker om te bepalen of dit bij je past of niet. Kies je ervoor om te verhuizen, zorg er dan wel voor dat je een goede voorbereiding treft. Wil je niet in Schiedam zelf wonen, maar in een grote stad in de omgeving? Dan zit je in Rotterdam goed. Deze veelzijdige stad heeft een hoop moois te bieden. Zoek je hulp voor je verhuizing naar deze stad? Kijk dan eens naar verhuisbedrijven in Rotterdam.

Eén gedachte over “KLEINER WONEN IN SCHIEDAM? DIT ZIJN DE VOORDELEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *